Quantcast

Naujųjų metų išvakarėse D. Nausėdienė skaitė pasaką sergantiems vaikams

  • Teksto dydis:

Naujųjų metų išvakarėse Diana Nausėdienė mažiesiems ligoniukams skaitė Debi Gliori knygą „Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų“.

Vaizdo įrašas, kuriame D. Nausėdienė skaito knygą, išsiųstas visoms ligoninėms Lietuvoje, kuriose yra gydomi vaikai, sakoma Prezidentūros pranešime.

„Norėčiau paskaityti pasaką ir taip praskaidrinti jūsų dieną bei palinkėti gražių, šviesių Naujųjų metų“, – į mažuosius pacientus kreipėsi pirmoji ponia.

D. Nausėdienė taip pat yra ankstyvojo skaitymo skatinimo projekto „Knygų startas“ globėja.

Pasak pirmosios ponios, skaityti vaikams yra svarbu nuo pat jų gimimo.

„Žinios, apgaubtos tėvų meile ir šiluma, yra nuostabi jų dėmesio mažylių ateičiai išraiška. Skaitydami savo vaikams mes palydime juos į nuostabią vaizduotės šalį. Vėliau skaitydami kartu turime puikią progą kalbėtis, diskutuoti su savo atžalomis pačiomis įvairiausiomis temomis, padėti jiems atrasti svarbiausias gyvenimo vertybes“, – sako D. Nausėdienė.

Skaitymas lavina mažylių kalbos įgūdžius, atmintį, vaizduotę, o vaikui paaugus padeda lengviau išmokti skaityti savarankiškai ir pasiekti geresnių rezultatų mokykloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo...

jo... portretas
tichanovskajai vojazai po europa, xaxolam nemokamas gydymas, bulbom islaikymas, o tau sergantis lietuviuk - nausedienes pasakos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių