Quantcast

Naujovė Marijampolės pataisos namuose – pirmos modulinės kameros

  • Teksto dydis:

Trečiadienį, liepos 15 d. teisingumo ministras Elvinas Jankevičius lankysis Marijampolės pataisos įstaigoje ir apžiūrės įrengtas pirmąsias modulines gyvenamąsias patalpas – kameras.

Moduliniame komplekse bus galima apgyvendinti 64 asmenis, čia taip pat įsikurs socializacijos specialistai, priežiūros postas.

„Siekiame, kad pataisos įstaigose nuteistieji gyventų ne po 20 ar 30 vienoje patalpoje, o būtų pereinama prie intensyvesnės priežiūros, kai kameroje laikoma po 2-3 asmenis, – sako teisingumo ministras. – Reikia didelių lėšų, kad tokias kameras galėtume įrengti visuose pataisos namuose. Todėl nutarėme statyti modulines patalpas, kurias galima greitai, pigiai ir patogiai sumontuoti“.

Apgyvendinus nuteistuosius kamerose, lengviau išvengti subkultūros elgesio apraiškų, pataisos pareigūnai ir psichologai gali veiksmingiau dirbti, nuteistieji ir suimtieji turi daugiau privatumo. Šiuo metu apie trečdalis nuteistųjų yra apgyvendinti kamerinio tipo patalpose.

Šiemet pataisos įstaigose dar bus įrengta daugiau kaip 650 vietų modulinėse kamerose. Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje modulių komplekse bus apgyvendinta apie 480, Alytaus pataisos namuose – 96, Marijampolės pataisos namuose –76 kaliniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taspats

Taspats portretas
Anonime jei suka ten visi gyvena kaip rojiuje tai gal ir pats noretum tame rojuje pagiventi

Anonimas

Anonimas portretas
Juk stovi Kaune 9 fortas be darbo kam be reikalo del tu brudu atmatu svaistiti musu visu pinigus juk jie ten visi givena kaip rojuja visko aprupinti i 9 forta ju ten vieta :-)

o spa salonu

o spa salonu portretas
dar nežadama ten padaryt?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių