Quantcast

Naujovė teismuose: darbą pradeda savanoriai

  • Teksto dydis:

Septyniuose Lietuvos teismuose pradeda dirbti savanoriai, kurie lankytojus supažindina su teismų aplinka, teikia praktinę informaciją, susijusią su teismo procesu, supažindina su liudytojo ir nukentėjusiojo tiesėmis, pareigomis.

Pasak savanorių tinklo iniciatorės, Nacionalinės teismų administracijos direktorės Redos Molienės, iš daugiau kaip 100 norinčių tapti teismo savanoriais atrinkta 60 žmonių. Jie dirbs Lietuvos apeliaciniame, Vilniaus miesto apylinkės, Vilniaus apygardos, Panevėžio apygardos, Klaipėdos miesto apylinkės, Šiaulių apygardos ir Šiaulių apylinkės teismuose.

Savanoriams nėra keliami specialūs išsilavinimo reikalavimai, tačiau jie yra išklausę specialius mokymus ir turi reikiamų žinių apie teismų sistemą ir teismo procesą, liudytojų ir nukentėjusiųjų teises ir pareigas, gerai pažįsta teismo patalpas, žino, kaip bendrauti su sunkius išgyvenimus patyrusiais žmonėmis ir teikti reikiamą pagalbą teismų lankytojams.

Visą birželio mėnesį Žmogaus studijų centro organizuojamuose mokymuose dalyvavę savanoriai mokėsi ne tik užmegzti pokalbį įvairiose situacijose, bet ir kaip spręsti keblias, konfliktines situacijas su teismo lankytojais, gilino savo teisines žinias.

Anot Nacionalinės teismų administracijos pranešimo, dėl susitikimo su teismo savanoriu galima užsiregistruoti ir iš anksto. Jie taip pat vaikščios teismų koridoriais ir siūlys savo pagalbą lankytojams. Savanoriai turės specialų ženklą su užrašu „Savanoris“.


Šiame straipsnyje: teismaisavanoriaikonsultacijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

savanoris

savanoris portretas
Matosi, kad nė vienas nesate gero darbo padarę visuomenei už dyką, o pilate purvą ant kitų. Savanorystė yra atliekama už dyką. Pradėkite nuo savęs, ką jūs darote, kad Toj Lietuvoj būtų daugiau gerumo

wwww

wwww portretas
nelabai tikiu kad tie savanoriai dirbs uz dyka, tai sulys visi teiseju giminaiciai ir draugai be issilavinimo, praeje kursus, pav. kaip p. R. Moliene, kurios vyras yra Kauno advokatu kontora ikures.

otto

otto portretas
Kažkaip nesitiki, kad savanoriaus normalūs... Ateis žmonės su psichologinėmis (geriausiu atveju) problemomis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių