Quantcast

Naujienos trumpai

KADA KELSIME VĖLIAVAS.

Seimas priėmė įstatymą, kuriuo nustatytos konkrečios dienos, kada reikia iškelti Lietuvos valstybės vėliavą. Įstatymu numatoma, kad Lietuvos valstybės vėliava turi būti iškelta Vasario 16-ąją - Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Kovo 11-ąją - Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir Liepos 6-ąją - Valstybės (Mindaugo karūnavimo) dieną. Kadangi įstatymuose nebuvo įvardyta, kas yra valstybės šventės, policijos pareigūnai neturėjo jokio pagrindo bausti tų piliečių, kurie trispalvės prie savo namų neiškeldavo Kovo 11-ąją, Vasario 16-ąją arba Liepos 6-ąją.

PAREIŠKIMĄ ATSISTATYDINTI ATSIĖMĖ.

Socialliberalas Artūras Skardžius neskuba trauktis iš Audito komiteto vadovo posto - tą nori padaryti po komiteto išvažiuojamojo posėdžio į Liuksemburgą. A.Skardžius vakar plenariniame posėdyje paskelbė kol kas atsiimantis savo atsistatydinimo pareiškimą. Seimo valdyba Audito komiteto vadovą A.Skardžių bei dar kelis komiteto narius yra komandiravusi į Liuksemburgą dalyvauti posėdyje Europos audito rūmuose. Pasitraukdami iš valdančiosios koalicijos socialliberalai atšaukė savo deleguotos atstovus iš ministrų bei Seimo komisijų ir komitetų vadovų postų, tačiau iki šiol jie neatstatydinti.

TEISINIO VAKUUMO NEBUS.

Atsižvelgdamas į Konstitucinio Teismo išaiškinimą, Seimas siaurina Aukščiausiojo Teismo pirmininko galias. Vakar parlamentas po pateikimo pritarė Teismų įstatymo pataisų projektui, kuriuo, pasak Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovo Juliaus Sabatausko, bus “likviduotas po KT nutarimo susidaręs teisinis vakuumas”. Pagal projektą, Teismų tarybos nariais galės būti tik teisėjai, o jos pirmininkas bus renkamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių