Quantcast

Naujienos trumpai

PROKURORŲ SUSITIKIMAS.

Estijos sostinėje susitinka Baltijos valstybių generalinių prokuratūrų vadovai. Taline susirinkę Estijos, Latvijos ir Lietuvos generaliniai prokurorai Normanas Aasas, Janis Maizitis ir Algimantas Valantinas aptars supaprastintų baudžiamojo proceso normų taikymą Baltijos šalyse ir kitus klausimus. Pernai generalinių prokurorų metinis susitikimas vyko Lietuvoje, kitąmet jis bus surengtas Latvijoje.

SKUNDAS VĖL ATMESTAS.

Vilniaus apygardos administracinis teismas vakar atmetė buvusio valstybės kontrolieriaus Jono Liaučiaus skundą dėl jam nepalankaus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo. Tai jau antras toks teismo sprendimas J.Liaučiaus byloje. Ekskontrolieriui nepalankų sprendimą šis teismas buvo paskelbęs ir pernai balandžio 4 d. 2004 metų spalio 7 dieną VTEK priėmė sprendimą dėl viešųjų ir privačių interesų konflikto J.Liaučiaus tarnybinėje veikloje. Sprendimo išvada - J.Liaučius ne tarnybos reikalais vykdamas į Klaipėdą tarnybiniu automobiliu, kurio eksploatavimo išlaidos buvo apmokėtos valstybės biudžeto lėšomis, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

NAUJAS AMBASADORIUS.

Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus, kitą savaitę planuojantis su oficialiu vizitu apsilankyti Armėnijoje, vakar priėmė naujojo šios šalies ambasadoriaus Ašoto Galojano skiriamuosius raštus. “Esu tikras, kad jūs pratęsite savo pirmtako darbus ir aktyviai prisidėsite prie draugiškų ir intensyvių mūsų valstybių ryšių plėtros”, - ceremonijos metu sakė V.Adamkus. A.Galojanas reziduos Varšuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių