Quantcast

Nauji pasai – beveik pusei milijono lietuvių (į eilę – iš anksto)

Šiemet baigia galioti daugiau kaip 400 tūkst. seno pavyzdžio Lietuvos piliečių pasų, todėl tarnybos priimančios šiuo dokumentus norinčius gyventojus susiduria su iššūkiais ir ragina į priėmimus registruotis iš anksto, skelbia Policijos departamentas.

„Šiemet baigia galioti pirmieji Lietuvos Respublikos piliečio pasai, išduoti 1992-1993 metais. Vyresniems nei 45 metų piliečiams išduoti pasai galiojo 20 metų. Dėl šios priežasties šiemet policijos įstaigų migracijos padaliniams vien tik senojo pavyzdžio Lietuvos Respublikos piliečio pasus reikės pakeisti 411 tūkst. 49 piliečiams“, - rašoma PD pranešime.

Pernai seno pavyzdžio pasai buvo pakeisti daugiau kaip 187 tūkst. piliečių

„Artėjant vasaros sezonui vis daugiau asmenų kreipiasi dėl asmens dokumentų gavimo ar keitimo, todėl policijos migracijos padaliniai ir piliečiai neabejotinai susiduria su iššūkiais. Raginame gyventojus iš anksto elektroniniu būdu užsiregistruoti priėmimui“, - teigia policija.

„Iš viso 2013 metais baigia galioti 761 tūkst. 349 pasai ir asmens tapatybės kortelės. Prognozuojama, kad kitais metais šis asmens dokumentų keitimo srautas turėtų nuslūgti“, - rašoma pranešime.

Piliečiams, pateikusiems prašymą išduoti ar pasikeisti pasą ar asmens tapatybės kortelę bendra tvarka, šis dokumentas bus pagamintas per mėnesį, o piliečiai, kuriems skubiai reikalingas galiojantys pasas ar asmens tapatybės kortelė, gali teikti prašymus išduoti juos skubiai - per vieną arba penkias darbo dienas.


Šiame straipsnyje: pasassenas pasaspasų keitimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių