Quantcast

Nauji KT teisėjai bus paskirti po Velykų?

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis mano, kad naujų  Konstitucinio Teismo (KT) teisėjų paskyrimo klausimas galėtų būti sprendžiamas po Velykų.

„Valdančiojoje koalicijoje svarstėme, kad neeilinių posėdžių nėra prasmės organizuoti. Eilinis Seimo plenarinis posėdis galėtų įvykti galbūt po  dviejų savaičių ir tada galėtume priimti sprendimus dėl teisėjų“, – antradienį seniūnų sueigos posėdyje sakė R. Karbauskis.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė sakė norinti aiškumo šiuo klausimu, nes šiuo metu susidaro įspūdis, kad „lyg tai stumdome šį klausimą“. Seimas, negavęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvados, antradienį neplanuoja svarstyti ir spręsti dėl Giedrės Lastauskienės, Ingridos Danėlienės ir Algio Norkūno kandidatūrų eiti Konstitucinio Teismo teisėjų pareigas.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė informavo seniūnų sueigą, kad komitetas dirba demokratiškai, visi vienbalsiai, išskyrus susilaikiusį Julių Sabatauską, nusprendė išimti šį klausimą iš darbotvarkės.

Ji taip pat negalėjo pasakyti, kaip nutars trečiadienį posėdžiausiantis komitetas.

Tuo pasipiktino liberalas Eugenijus Gentvilas. „Komiteto sprendimas paneigė kitas nuostatas – KT teisėjų kadencijas, kas įtvirtinta  įstatymuose. Dar pasakoma, kad komiteto  norma aukštesnė už įstatymą, už Seimo valią“, – sakė jis.

Anot Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, Seimas neturi kito pasirinkimo kaip sulaukti komiteto sprendimo, nes komiteto prerogatyva yra svarstyti KT teisėjų kandidatūras.

ELTA primena, kad kovo 10 d. Seimui pateiktos G. Lastauskienės, I. Danėlienės ir A. Norkūno kandidatūros eiti Konstitucinio Teismo teisėjų pareigas.

Taip pat planuojama atleisti Aukščiausiojo Teismo teisėją Sigitą Rudėnaitę iš šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkės pareigų ir skirti ją Aukščiausiojo Teismo pirmininke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na na...ziuresim ka isperes is velykiniu kiausiniu

na na...ziuresim ka  isperes is velykiniu kiausiniu portretas
Seimas su perzidentura ir visais prigamintais ,,,komitetais ,,,su komisarais,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių