Quantcast

Naujajame Orleane atidarytas Lietuvos garbės konsulatas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį JAV, Naujajame Orleane, atidarytas pirmasis Lietuvos garbės konsulatas.

„Jau keletas lietuvių kartų Naująjį Orleaną laiko savo antraisiais namais ir prisideda prie bendros gerovės kūrimo. Lietuva didžiuojasi, kad emigrantų iš Lietuvos Karnofsky šeima Naujajame Orleane vaikystėje priglaudė būsimą pasaulinę džiazo žvaigždę Louisą Armstrongą ir įrodė, kad ir nedidelės tautos su didele širdimi prisideda prie didelių tautų istorijos kūrimo“, – per atidarymo ceremoniją sakė Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis.

Garbės konsulatui vadovaus lietuviškų šaknų turinti buvusi Naujojo Orleano miesto tarybos pirmininkė, politikė ir verslininkė Jacquelyn Sophie Brechtel Clarkson (Žaklin Sofi Brechtel Klarkson), pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Konsulato atidarymo proga Naujojo Orleano meras savo potvarkiu paskelbė pirmadienį Lietuvos diena.

Klaipėda ir Naujasis Orleanas nuo 2012 metų yra susigiminiavę miestai, šiemet šių miestų uostai taip pat memorandumą dėl bendradarbiavimo ir keitimosi komercine informacija. Naujasis Orleanas – tai laivininkystės vartai į JAV, kuriuo prekės patenka į Misisipės upės baseiną, kuris vidaus laivybos keliu apima du trečdalius visos šalies teritorijos. Šis miestas ypač svarbus ir dėl gamtinių dujų telkinių koncentracijos aplink jį bei suskystintųjų gamtinių dujų eksporto laivybos keliu.

Tai jau 23 Lietuvos garbės konsulatas JAV. Artimiausiu metu bus atidarytas ir garbės konsulatas Ričmonde, Virdžinijos valstijoje, o 2015-ųjų pirmojoje pusėje ir pirmasis Lietuvos generalinis Konsulatas JAV vakarinėje pakrantėje, Los Andžele.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių