Quantcast

Nauja tvarka: bus lengviau užsisakyti antrą asmens dokumentą

  • Teksto dydis:

Pasą arba asmens tapatybės kortelę turintiems Lietuvos piliečiams antrą asmens dokumentą bus galima užsakyti nuotoliniu būdu, trečiadienį pranešė Migracijos departamentas.

Toks palengvinimas galios tik tuo atveju, jei nuo paskutinio asmens biometrinių duomenų nuskaitymo bus praėję ne daugiau kaip 6 mėnesiai.

Anot departamento, ši naujovė įsigaliojo nuo gruodžio 13-osios prieš tai vidaus bei užsienio reikalų ministrams bendru įsakymu pakoregavus Asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimo aprašą.

Migracijos departamentas pastebi, jog vieną dokumentą, pavyzdžiui, asmens tapatybės kortelę, užsisakiusieji Lietuvos piliečiai netrukus labai dažnai pageidauja gauti ir pasą.

Tam asmenys turėdavo iš naujo rezervuoti vizito laiką bei asmeniškai atvykti į klientų aptarnavimo skyrių, kur būdavo nuskaitomi jų biometriniai duomenys – veido atvaizdas ir pirštų atspaudai.

Pakoregavus minėtą aprašą, jei nuo biometrinių duomenų nuskaitymo nebus praėję pusė metų, Lietuvos pilietis naują dokumentą galės užsisakyti neatvykdamas į klientų aptarnavimo skyrių, nes bus naudojami jau paimti duomenys – reikės atvykti tik atsiimant dokumentą, skelbia departamentas.

Tokia palengvinta tvarka galios ir pametus ar kitaip praradus asmens dokumentą, jei nuo biometrinių duomenų nuskaitymo nebus praėjęs pusmetis. Šiuo atveju dokumentą atsiimti galės fiziškai tik pats asmuo, jis negalės įgalioti to padaryti kito asmens ar atsiimti paso bei tapatybės kortelės per kurjerį.

Jei nuo minėtų duomenų nuskaitymo bus praėjęs daugiau nei pusmetis, galios standartinės proocedūros.

Šiemet Migracijos departamento darbuotojai Lietuvos piliečiams iš viso išdavė daugiau kaip 416 tūkst. pasų ir beveik 270 tūkst. asmens tapatybės kortelių



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
keista, kodėl 0,5 metų? gi pirštų antspaudai nekinta.

Zinant,

Zinant, portretas
kiek cecenu gaujose Prancuzijoje "lietuviu" - ir anksciau nebuvo sunku gauti pasa bet kam. Tik kysio sumos nezinau.

Jadzė

Jadzė portretas
Minties galiūnai!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių