Quantcast

Nauja ministrė rado kandidatą į ugniagesių vadovus

Į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovo postą vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė teikia Sauliaus Greičiaus kandidatūrą.

„Jeigu Vyriausybė pritars S. Greičiaus kandidatūrai, naujasis departamento vadovas ateis į tarnybą, kuri turi didžiausią visuomenės pasitikėjimą. Būtina šį pasitikėjimą ne tik išlaikyti, bet ir stiprinti. Viena svarbiausių užduočių naujajam departamento vadovui bus užtikrinti tinkamas ugniagesių gelbėtojų darbo sąlygas: pasirūpinti reikiamos įrangos ir darbo aprangos įsigijimu, taip pat vakcinacija“, – Vidaus reikalų ministerijos pranešime cituojama ministrė.

52-ejų S. Greičius yra įgijęs inžinieriaus ir teisininko išsilavinimą, pastaruoju metu jis ėjo Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademijos dekano pareigas.

„Su vidaus reikalų ministre aptarėme pagrindinius darbo prioritetus. Manau, kad itin svarbu išlaikyti socialinį dialogą su profesinių sąjungų atstovais, jaučiu ministrės palaikymą dėl atlyginimų didinimo ir kitų svarbių tarnybai aspektų“, – teigė S. Greičius.

Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Saulius Džiautas BNS teigė pritariantis kandidatūrai, nes siūlomas kandidatas ateina iš kitos sferos.

„Žinau jį kaip dekaną, tad kol kas nieko pasakyti negaliu, bet man malonu, kad galų gale skiriamas vadovas, nes problemų labai daug, o kitas dalykas – malonu girdėti, kad tai – žmogus iš kitos sistemos ir dirbęs statutinį darbą, mokslo žmogus“, – sakė S. Džiautas.

Prioritetu galbūt taps žmogus, ugniagesys, o ne kažkas kito“, – teigė S. Džiautas.

„Neturime pagrindo juo nepasitikėti“, – pridūrė jis.

Profsąjungos vadovas taip pat teigė besitikintis pokyčių vadovų ir paprastų ugniagesių bendravime.

„Prioritetu galbūt taps žmogus, ugniagesys, o ne kažkas kito“, – teigė S. Džiautas.

Anot jo, būsimo PAGD vadovo laukia daug darbų: ugniagesių trūkumo mažinimas, atlyginimų kėlimas, taip pat kol kas neišspręstas inspektorių budėjimo namuose klausimas.

„Čia pirmi prioritetiniai klausimai. Na, aišku, paskui lieka kelnės, skiepai ir kiti dalykai“, – pridūrė profsąjungos vadovas.

Vidaus reikalų įstaigų vadovus penkerių metų kadencijai skiria Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu.

PAGD nuolatinio vadovo neturi nuo šių metų vasario, kai iš pareigų pasitraukė Kęstutis Lukošius. Šiuo metu ugniagesių departamentui laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas.

K. Lukošius pareigas paliko po kelių jam nepalankių tarnybinių tyrimų, nustačiusių pažeidimus dėl viešųjų ir privačių interesų deklaravimo, taip pat vykdant viešuosius pirkimus.

Anksčiau buvęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas teigė, kad esminis priekaištas K. Lukošiui, jog „pažeisdamas penkis teisės aktus“ jis pasirašė 2 mln. eurų vertės sutartis dėl penkių dešimties metų senumo automobilinių kopėčių nuomos.

Viešųjų pirkimų tarnyba buvo nustačiusi, kad teisės pratęsti nuomos buvęs PAGD vadovas neturėjo, taip pat neapsimokėjo nuomoti senų kopėčių už naujų kainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių