Quantcast

NATO vadavietės vadas: JAV karių buvimas Lietuvoje – politinis sprendimas

Jungtinių Valstijų (JAV) karių buvimas Lietuvoje yra politinis sprendimas ir kol kas nežinia, kaip jis bus įgyvendintas, teigia NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Briunsiume (Nyderlandai) vadas generolas Jorgas Vollmeris (Jorgas Folmeris).

Jis tai sakė BNS paklaustas, ko Lietuva gali tikėtis netolimoje ateityje, kalbant apie JAV karių buvimą šalyje.

„Tai – politinis sprendimas ir mes pamatysime, kaip jis bus įgyvendintas. Kol kas nežinau, kaip šis politinis sprendimas bus įgyvendintas praktikoje“, – ketvirtadienį sakė aukštas pareigas einantis NATO karininkas, viešintis Lietuvoje.

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys tvirtino, kad JAV pajėgas šalyje turėtų dislokuoti pratybų metu jau rugpjūtį, vėliau – rudenį, to tikimasi ir ateinantį pavasarį.

„Dabar turėsime oro gynybos vienetų pratybas rugpjūčio pabaigoje – JAV gynybos vienetai bus dislokuoti Lietuvoje, paskui greičiausiai bus dislokuoti vienetai šaudymo pratybose Pabradėje rudenį, pavasarį tikimės, kad vėl per mūsų karines pratybas jie dalyvaus“, – žurnalistams sakė V. Rupšys.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, trečiadienį Baltuosiuose rūmuose priėmęs lenkų prezidentą Andrzejų Dudą (Andžejų Dudą), sakė, kad Vašingtonas planuoja dalį savo karių iš Vokietijos perkelti į Lenkiją.

Lietuvos kariuomenės vadas V. Rupšys teigė, kad kol kas konkretaus sprendimo dėl JAV karių perkėlimo iš Vokietijos į Lenkiją nėra.

„Nėra sprendimo dar. Tai daugiau politiniai pareiškimai. Mūsų interesas – turėti amerikiečius Europoje“, – teigė Lietuvos kariuomenės vadas.

Nuo praėjusių metų spalio Lietuvoje buvo dislokuotas JAV karių batalionas, amerikiečiai buvo atsigabenę apie 30 tankų „Abrams“, daugiau nei 20 pėstininkų kovos mašinų „Bradley“ ir kitų karinių priemonių.

JAV kariai misiją planavo baigti pavasarį, tačiau koronaviruso pandemija pakoregavo jų planus ir oficialiai amerikiečiai misiją baigė birželio viduryje.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis yra teigęs, kad JAV karių buvimas Lietuvoje, bendros pratybos su Lietuvos ir NATO priešakinių pajėgų bataliono kariais yra geriausia atgrasymo priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
sekmes JAVkariams

pats

pats portretas
nezino kieno tai sprendimas laukia kada seimininkas pasikeis o tai bus rudeni po jav PK kuris su vyrusu sumazino salies galybe o dar kinai ? tai laukia pokyciu ir nauju komandu kurios TRUMPO ir demonkratu yra priesiskos iki AA?...

taip tai Po LYtinis sprendimas

taip tai Po LYtinis  sprendimas  portretas
ES investuoja y lietuva lesas ekonomikai ir darbo vietom kurt , socialine nelygybe mzint --o Lietuvos poLYtikai gautas lesas skiria jankiu kariuomenes islaikymuj ir ju nurasytos texnikos pirkimuj , priedo dar ubagam uzdedami mokescius kad galetu moket jankiams uz utopines gynybos vizijas 2,5 % savo BVP
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių