Quantcast

NATO naikintuvai pakelti iš Šiaulių dėl Lietuvos kompanijos lėktuvo Latvijoje

  • Teksto dydis:

Iš Šiaulių Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės trečiadienį buvo pakelti NATO oro policijos naikintuvai palydėti Latvijos oro erdvėje su Skrydžių valdymo centru nesusisiekusį Lietuvos kompanijos „GetJet Airlines“ keleivinį lėktuvą, ketvirtadienį patvirtino Krašto apsaugos ministerija (KAM).

BNS atsiųstame komentare KAM atstovė Asta Galdikaitė sakė, kad šiuo atveju naikintuvai pakilo, nes orlaivis nepalaikė radijo ryšio su Skrydžių valdymo centru.

Ji teigė, kad NATO oro policijos misiją Baltijos valstybėse vykdantys sąjungininkų naikintuvai vykdė standartines procedūras.

„Oro policijos misiją vykdantis kontingentas privalo pakelti naikintuvus, kad identifikuotų, palydėtų orlaivį ir užtikrintų skrydžių saugą kitiems rajone esantiems orlaiviams“, – rašė KAM atstovė. 

Anot jos, naikintuvai keleivinį lėktuvą nustojo lydėti, kai sutrikęs radijo ryšys buvo atstatytas ir orlaivis tęsė savo maršrutą. Oro policijos misiją vykdantys naikintuvai grįžo į bazę Šiauliuose.  

Portalas 15min skelbia, kad „GetJet Airlines“ priklausančio „Boeing 737-300“ ryšio sistema sugedo, todėl buvo prarastas ryšys, įgula nebendravo su operacijų centru. Šis orlaivis skrido iš Krokuvos į Helsinkį. 

„Patvirtiname, kad vakar dienos skrydžio metu iš Krokuvos į Helsinkį buvo laikinai sutrikęs radijo ryšys. Šiuo metu atliekame tyrimą ir aiškinamės priežastis“, – 15min patvirtino „GetJet“ atstovė Silvija Jakienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> o’vliat-

> o’vliat- portretas
Turi protinių problemu, suka? skeltanage sufasistejus.

O,VLIAT!

O,VLIAT! portretas
O KODĖL XOXOLŲ NĖRA TOJ MISIJOJ? JIE GERAI ŽINO KAIP KELEIVINIUS LĖKTUVUS " PATAISYTI".

Ragana ant sluotos

Ragana ant sluotos portretas
Idomu ar ir tu lektuvu duminguma tikrina kaip ir dyzeliniu auto vargsu lietuviu ubagu?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių