Quantcast

NATO krizių valdymo pratybose pirmą kartą dalyvaus Švedija ir Suomija

  • Teksto dydis:

Šią savaitę vyksiančiose kasmetinėse NATO krizių valdymo pratybose CMX 2023 pirmą kartą dalyvaus pakviestųjų narių statusą turinčios Suomija ir Švedija, antradienį pranešė Vyriausybės kanceliarija.

Pasak pranešimo, kovo 9-15 dienomis įvyksiančiose pratybose, kuriose dalyvauja Lietuva ir kiti NATO sąjungininkai, valdyti krizes treniruosis civilinis ir karinis personalas.

Krizių valdymo pratybose CMX 2023 Lietuva sieks stiprinti bendradarbiavimą su sąjungininkais ir gerinti pasirengimą suvaldyti galimas krizines situacijas.

„Tai – gebėjimų reaguoti į įvairiausių grėsmių scenarijus ugdymas, būdas didinti mūsų institucijų atsparumą ir kolektyvinį sąjungininkų saugumą“, – pranešime cituojama Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Pratybose nedalyvaus dislokuotos pajėgos, bet jose bus treniruojamasi reaguoti į sudėtingus civilinius-karinius scenarijus hibridinėje aplinkoje.

Lietuvoje pratybas šįmet koordinuoja Vyriausybės kanceliarijoje įsteigtas Nacionalinis krizių valdymo centras, vykdantis nuolatinę grėsmių šalies saugumui stebėseną ir analizę. Pratybose dalyvaus Vyriausybės, Lietuvos kariuomenės ir kitų atsakingų institucijų atstovai.

Per šias pratybas taip pat bus rengiami mainai su Europos išorės veiksmų tarnyba, Europos Komisija ir Europos Sąjungos Tarybos generaliniu sekretoriatu.

Tokios pratybos rengiamos nuo 1992 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių