Quantcast

NATO komitetas: Lietuvos kariuomenė padarė didžiausią pažangą per visą savo narystės istoriją

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerijos (KAM) atstovai antradienį NATO gynybos planavimo komitetui pristatė Lietuvos gynybos ir modernizacijos planus ir sulaukė geriausio vertinimo per visą savo narystės ir partnerystės istoriją, sakoma KAM pranešime.

NATO gynybos planuotojai puikiai įvertino Lietuvos pažangą, pasiektą didinant finansavimą gynybai, infrastruktūros plėtrą, naujus pirkimus ir paramą Ukrainai. Savo vertinime NATO pažymėjo Lietuvos planus didinti kariuomenę, jos rezervą, gerinti karių aprūpinimo sąlygas. Vertinime planuotojai taip pat akcentavo Lietuvos pastangas įgyvendinant visuotinės gynybos koncepciją, stiprinant visuomenės atsparumą.

„Šio gynybos planavimo ciklas ypatingas, kadangi NATO pakeitė savo požiūrį į planavimą. Dalis pajėgų yra skirtos tik tam tikro regiono gynybai. Nebėra reikalavimo, kad kiekvienas karinis vienetas gebėtų kariauti tiek namie, tiek tarptautinėse operacijose“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos delegacijai Briuselyje vadovavusio ministerijos politikos direktoriaus Vaidoto Urbelio, pastaraisiais metais NATO planavimas tapo realistiškesnis, o planuotojai atsižvelgia į regiono aktualijas ir Rusijos grėsmę.

Lietuva įgyvendina visus NATO skirtus tikslus, tarp kurių svarbiausi – dviejų mechanizuotųjų batalionų parengimas bendroms su NATO užduotims atlikti.

Šis atsiskaitymas – ketverių metų NATO planavimo ciklo, kurio metu sąjungininkai prisiima pajėgumų tikslus, dalis. Suderėtus tikslus ir šalių vertinimą galutinai tvirtins NATO gynybos ministrai savo susitikime birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labas rytas,vatinkos,ir

Labas rytas,vatinkos,ir portretas
jus su puikiomis naujienomis!

fas fas

fas fas portretas
vien ko vertas auksiniu saukstu ir gertuviu batalionas

Anonimas

Anonimas portretas
Vysim rusus anapus Uralo ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių