Quantcast

Moterys raginamos rinktis technologijų sektorių

  • Teksto dydis:

Lietuvoje startuoja pirmoji mentorystės programa „Women Go Tech“, kurioje moterys bus skatinamos rinktis karjerą technologijų srityje.

Beveik pusmetį truksiančioje programoje savo žinias bei patirtį merginoms perduos Lietuvos technologijų įmonių vadovai. Taip bus siekiama paneigti stereotipą, kad technologijų sritį geriausiai išmano tik vyrai.

Mentorystės programos „Women Go Tech“ pradžia sutampa su pirmosios moters programuotojos gimimo metinėmis. Programavimo motina tituluojama Ada Lovelace gimė prieš 201 m., o įžengusi į tuo metu išskirtinai vyrišką tiksliųjų mokslų pasaulį, ji sukėlė tikrą revoliuciją. A.Lovelace – puikus įrodymas, kad moterys TECH pasaulį keičia ilgus metus, tačiau ši sritis vis dar stereotipiškai laikoma vyriška. Todėl mentorystės programa „Women Go Tech“ bei jo organizatoriai – Pasaulio ekonomikos forumo jaunimo tinklas „Global Shapers“, asociacija INFOBALT su partneriais „Teo“ ir „Omnitel“ – sieks tai pakeisti.

Matome didelį vyrų ir moterų, dirbančių technologijų sektoriuje, disbalansą. Šia programa skatinsime studentes ir jau karjerą pradėjusias jaunas moteris rinktis darbą technologijų srityje.

Iniciatyvos organizatoriai vieningai sutaria, kad technologijų pasaulyje moterys nė kiek nenusileidžia vyrams ir skatina merginas aktyviai teikti paraiškas dalyvauti šioje programoje. IT sektoriuje kiekvienais metais atsiranda daugiau nei 2 tūkst. naujų darbo vietų, kurias dažniausiai užima vyrai.

„Matome didelį vyrų ir moterų, dirbančių technologijų sektoriuje, disbalansą. Šia programa skatinsime studentes ir jau karjerą pradėjusias jaunas moteris rinktis darbą technologijų srityje. Taip joms atsivers neribotos karjeros perspektyvos, o IRT sektorius pasipildys naujomis specialistėmis. Tai labai gera žinia, nes skaičiuojama, kad iki 2020 m. Lietuvoje trūks 10 tūkst. IT specialistų“, – sako INFOBALT vykdomasis direktorius Paulius Vertelka.

Į programą bus atrenkamos merginos, su kuriomis 5 mėnesius žiniomis ir patirtimi dalinsis technologijų sektoriaus profesionalai. Taip merginos ne tik daugiau sužinos apie šios srities darbo specifiką, bet ir iš arti pamatys kas svarbu technologijų sektoriuje, ką privalu išmokti norint būti geru darbuotoju. Pasak organizatorių, po pusmečio IT rinką papildys naujų įgūdžių įgijusios specialistės.

Telekomunikacijų bendrovei „Mainsec“ vadovaujanti „Global Shapers“ narė Žydrūnė Vitaitė pati kadaise sėmėsi patirties iš mentorių. Ji sako, kad dažniau yra linkusios save nuvertinti, mažiau pasitikėti, save kritikuoti. Bendrovės vadovės teigimu, taip pat svarbu, jog vyrai būtų pasirengę padėti į sektorių žengiančioms moterims, jas priimtų, todėl programoje mentoriais taps nemaža dalis vyrų.

„Vyrai, su kuriais dirbau, geba paslaugiai paaiškinti procesus, techninius dalykus. Pradėjus karjerą man tai labai padėjo. Palaikymas, supratingumas, pasididžiavimas, kad jų komandoje yra moteris privertė susimąstyti, kodėl aš savimi netikiu, jei jie tiki“, – savo patirtimi dalijasi Ž. Vitaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kodėl ne Motinystę?.. Nes visame kitame ir vyrai gali.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių