Quantcast

Mokyklos renovuojamos ir per mokslo metus

Nuo rugsėjo pirmosios dvi Biržų rajono mokyklos dirba, vaizdžiai tariant, statybų aikštelėse. Vienoje remontas turi būti baigtas iki spalio pabaigos, tačiau darbai dar net nepradėti. Pedagogai baiminasi, kad nebaigusi renovacijos, kaip ir anksčiau bankrutavusi statybos bendrovė, vėl paliks apverstą mokyklą.

Jau spalis, o  Nemunėlio Radviliškio pagrindinėje mokykloje dar vyksta remontas. Kol kas renovuojama išorė, tačiau netrukus statybininkai persikels į vidų. Sutarta, kad dirbs po pamokų, todėl pedagogai dėl to nesiskundžia. Tuo metu statybininkai už savo darbą negaunantys pinigų iš savivaldybės kaskart sulaukia tik pažadų.

„Jiems reikia statyti paminklą, už tai ,kad jie dirba be pinigų. Jie – šaunuoliai, nes jie laikosi darbo grafiko“, – pasakoja Nemunėlio Radviliškio pagrindinės mokyklos direktorė Edita Timukienė.

Mokyklos renovavimas kainuos beveik du šimtus tūkstančių eurų, dalį jų turi padengti savivaldybė, tačiau kol kas esą neturinti iš ko. Pasak savivaldybės atstovų, kol nebus pinigų, neįmanoma tikėtis ir europinės paramos – pustrečio milijono eurų paskolos.

„Yra nemokėta nuo sausio mėnesio, taip nemažai. Aišku, savivaldybės dalis nėra didelė, bet kol savivaldybė neapmoka savo dalies,  negali teikti prašymo finansavimui Europos Sąjungos fondams“, – situaciją aiškina Biržų savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Pauža.

Tuo metu „Aušros“ pagrindinėje mokykloje darbai net neprasidėję, nors sutartis pasirašyta liepos mėnesį. Anksčiau darbus pradėjusi bendrovė jau bankrutavo, palikusi jau pradėtą remontuoti mokyklą, tad baiminamasi, kad taip atsitiks ir dabar.

Pedagogai sako, kad dėl remonto nukenčia mokymo procesas, ir abejoja, ar remontas bus baigtas iki spalio pabaigos, kaip numatyta sutartyje.

Savivaldybė sako svarstys sutartį su rangovais pratęsti dar mėnesį. Jei iki to laiko remontas nebus baigtas, gali tekti grąžinti pusantro šimto tūkstančių eurų valstybės lėšų. Karti patirtis jau yra – laiku nerenovavus dviejų kultūros centrų pinigus teko grąžinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių