Quantcast

Mokyklos nekeičiantiems mokiniams sveikatos pažymėjimas galios iki metų pabaigos

Mokyklos nekeičiantiems mokiniams sveikatos pažymėjimas galios iki metų pabaigos, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

SAM pratęsė mokinių, kurie mokslus tęs toje pačioje ugdymo ar mokymo įstaigoje ir kurių sveikata nuo pastarojo patikrinimo nepasikeitė, sveikatos pažymėjimų galiojimo laiką. Kitais atvejais mokinių sveikatą tėvai turi patikrinti iki mokslo metų pradžios.

Anot pranešimo, toks sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, kad per karantiną profilaktiniai sveikatos patikrinimai buvo sustabdyti, o ir atnaujinus paslaugos teikimą dėl griežtesnių saugumo reikalavimų gydymo įstaigos gali priimti mažesnį pacientų skaičių.

Lengvata leis gydymo įstaigoms, kurios nespėja profilaktiškai patikrinti visų mokinių sveikatos iki mokslo metų pradžios, šiuos patikrinimus atlikti ir mokslo metams prasidėjus, rašoma pranešime.

Mokiniams, kurių sveikatos būklė pasikeitė, profilaktiniai sveikatos tikrinimai bus atliekami ir pažymėjimai išduodami įprasta tvarka. Mokinių tėvai galės pasikonsultuoti su gydytoju, ar dėl pasikeitusios sveikatos būklės turi būti keičiama vaiko fizinio ugdymo grupė, bei apsispręsti dėl profilaktinio sveikatos patikrinimo laiko.

Kasmetinis profilaktinis sveikatos patikrinimas privalomas visiems vaikams iki 18 metų, taip pat pilnamečiams mokiniams, ugdomiems pagal bendrojo ugdymo programas.

SAM pažymi, kad stovyklų, išskyrus sporto, organizatoriai negali reikalauti vaiko sveikatos pažymėjimų. Prievolę raštu pateikti stovyklos vadovo įgaliotam asmeniui informaciją apie vaiko profilaktinio sveikatos tikrinimo išvadas, jeigu gydytojo sprendimu vaiko dalyvavimas stovyklos organizuojamose veiklose gali turėti įtakos jo sveikatai, turi tėvai. Kitu atveju stovyklos organizatoriai neturi reikalauti vaiko sveikatos pažymėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių