Quantcast

Mokykloms nupirkta daugiau kaip 4 tūkst. kompiuterių

  • Teksto dydis:

Per kovą ir balandį mokyklas turėtų pasiekti 4,4 tūkstančio naujų kompiuterių su programine įranga, antradienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Stacionarių, nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių įsigijimui skirta 3,9 mln. eurų.

Anot ministerijos, skirstant kompiuterius vienas iš prioritetų bus teikiamas tų savivaldybių mokykloms, kurios pačios aktyviai prisideda prie savo mokyklų kompiuterizavimo.

Daugiau kompiuterių bus skiriama švietimo įstaigoms, kurios informatikos moko ar planuoja mokyti pradinių klasių mokinius. Šiais mokslo metais tokių mokyklų yra šimtas, o nuo kitų mokslo metų prie jų turėtų prisijungti dauguma Lietuvos mokyklų.

Numatoma, kad atnaujinus informatikos ugdymo programas nuo 2020-2021 metų integruotai informatikos pradmenų mokysis visi šalies pradinukai, o 5-10 klasėse skaitmeninės technologijos bus integruojamos mokant visų dalykų. Kartu liks ir atskiras dalykas – informatika.

Švietimo ministerija teigia siekianti, kad mokiniai problemas spręstų pasitelkdami technologijas, ugdytų kūrybinius ir inžinerinius įgūdžius bei informatinį mąstymą.

Ministerija nuo 2015 metų mokyklų kompiuteriams įsigyti skyrė 9,7 mln. eurų. Mokyklos naudoja beveik 100 tūkst. kompiuterių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių