Quantcast

Mitinguotojai užtvėrė išėjimus iš Seimo, neišleidžia politikų

Prie Seimo antradienį mitinguojanti minia užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo, pranešė įvykio vietoje esanti BNS korespondentė.

Protestuotojai blokavo išėjimus tiek iš trečiųjų, tiek antrųjų Seimo rūmų. Pirmieji parlamentarai, palikę patalpas vos pasibaigus neeiliniam Seimo posėdžiui, išėjo iš pastato. Kita dalis politikų liko viduje.

Iš Seimo bandęs išeiti konservatorius Laurynas Kasčiūnas buvo apsuptas ir aprėktas minios, o į kitą konservatorių Sergejų Jovaišą vienas protestuotojų metė vėliavos kotą, tačiau nepataikė, teigia liudininkai.

Mitingo dalyviams užtvėrus išvažiavimą iš vidinio kiemo, jo negali palikti parlamentarai su automobiliais.

Dalis parlamentarų bando derėtis su minia, kad būtų išleisti.

Pas Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl situacijos sukviesti frakcijų seniūnai, BNS patvirtino parlamento vadovės atstovė spaudai Ilona Petrovė.

Keli tūkstančiai žmonių antradienį susirinko prie Seimo išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

A. Sysas: policijai trūksta pajėgų išvaikyti minią

Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Sysas sako, kad policijai trūksta pajėgų išvaikyti minią, blokuojančią išėjimus ir išvažiavimus iš Seimo.

„Tie, kas planavo šitą nesankcionuotą akciją, labai gerai supranta, kad pareigūnų šiandien Vilniuje tiek nėra, kad didžioji dalis yra atitraukta ir galima daryti ką nori“, – žurnalistams antradienį sakė A. Sysas.

Dabar yra tokia situacija, kai ketinu būti Seimo rūmuose tiek, kiek to reikės.

Taip jis kalbėjo prie Seimo mitingavusiai miniai užtvėrus išvažiavimą iš vidinio parlamento kiemo ir išėjimus iš patalpų.

Seimo frakcijų seniūnų susitikime su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla dalyvavęs A. Sysas teigė, kad policija iš Vilniaus atitraukta trūkstant pajėgumų regionuose saugoti neteisėtiems migrantams.

Jis tvirtino, kad dabartinis protestas prie Seimo nebėra sankcionuotas, nes mitingo organizatoriams buvo išduotas leidimas protestuoti iki 18 valandos.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sakė, kad didelė dalis parlamentarų, pasibaigus neeiliniam posėdžiui Seime, paliko patalpas.

„Aš tikrai neskubu važiuoti namo. Dabar yra tokia situacija, kai ketinu būti Seimo rūmuose tiek, kiek to reikės. Manau, kad nakvoti neteks“, – teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
O ka jie vadinas politikas jie smaugikai tautos

Valdžia tapo

Valdžia tapo portretas
Nebaudžiama. Pradėjo išsidirbinėti. Nereikia žmonių nustumti į pašalius...

Taip jiems ir reikia

Taip jiems ir reikia portretas
Visą tautą pusę metų laikė uždarę į "žiedines" rezervacijas, visaip tyčiojosi, "įsisavino" BVP į slaptasias sąskaitas Bermuduose.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių