Quantcast

Mirė vienas parlamento gynėjų ir kariuomenės kūrėjų V. Jazerskas

Pirmadienį eidamas 69-uosius metus, staiga mirė Lietuvos kariuomenės kūrėjas savanoris dimisijos majoras Vaclovas Jazerskas, pranešė kariuomenė.

1991 metų sausio-rugpjūčio mėnesiais V. Jazerskas vykdė ne tik Aukščiausiosios Tarybos rūmų gynybos, bet ir kitas ypatingai pavojingas Lietuvos Nepriklausomybės gynybos užduotis, buvo vienu iš pagrindinių Mokomojo junginio bei Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ kūrėjų, teigiama pranešime.

V. Jazerskas apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu, Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių medaliu, Lietuvos kariuomenės medaliu „100 metų atkurtai Lietuvos kariuomenei“, Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ garbės ženklu „Geležinis Vilkas“, Rusijos kariuomenės išvedimo ženklu, Lietuvos šaulių sąjungos ženklu „Parlamento gynėjas“, vardiniu ginklu ir kitais apdovanojimais.

Seimo pirmininkė pareiškė užuojautą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu reiškia nuoširdžią užuojautą parlamento gynėjo ir vieno iš Lietuvos kariuomenės kūrėjų Vaclovo Jazersko artimiesiems.

„Tokių žmonių kaip Vaclovas Jazerskas drąsa Lietuvą įkvepia jau trisdešimt metų. Lemtingųjų sausio įvykių metu V. Jazerskas nedvejodamas savo kūnu užstojo mūsų parlamentą, o šiems įvykiams praėjus, jis to paties ryžto vedinas toliau dėjo visas pastangas, kad mūsų šalis būtų apsaugota kariuomenės. Tai – ypatingas palikimas Tėvynei. Visados būsime jam už tai dėkingi“, – sako Lietuvos parlamento vadovė.

Sunkią netekties akimirką Seimo pirmininkė V. Jazersko artimiesiems linki stiprybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jam

jam  portretas
pagarba ir AA bet lieka ??? kieno nurodymu buvo iremintos tos pareigos taip klastojama istorija ?...

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ceslovas pasaulio cempionas o Vaclovas jo brolis

Kaunietis

Kaunietis portretas
Uzuojauta pasaulio cempionui
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių