Quantcast

Mirė buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas, ambasadorius Z. Namavičius

Eidamas 77-uosius metus mirė buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas, ambasadorius Zenonas Namavičius, ketvirtadienį patvirtino Vilniaus universitetas.

Z. Namavičius mirė trečiadienį, jis bus pašarvotas Šv. Jonų bažnyčioje, BNS sakė universiteto atstovas Ervinas Spūdys.

Z. Namavičius nepriklausomybės pradžioje dalyvavo rengiant Konstitucijos projektą, 1993-1999 metais buvo Lietuvos ambasadorius Vokietijoje, 2000-2002 metais vadovavo diplomatinei misijai Rusijoje, 2002-2011 metais buvo Konstitucinio Teismo teisėjas.

Jis taip pat yra dirbęs Vilniaus universiteto prorektoriumi ir Teisės fakulteto dekanu.

Teisėjas, garsėjęs ne tik išmintimi

Teisėją, diplomatą Z. Namavičių apibūdina šie žodžiai – išmintis, tolerancija ir valstybinis mąstymas, sako Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Dainius Žalimas.

„Tai yra teisės profesorius, teisėjas, kurį mes galėtume apibūdinti keliais žodžiais: išmintis, tolerancija ir valstybinis mąstymas. Visa tai susijungia jo visoje karjeroje ir teisėjo darbe“, – BNS atsimindamas Z. Namavičių sakė D. Žalimas.

„Jis dalyvavo Konstitucijos kūrimo procesuose, tai yra žmogus, su kuriuo buvo konsultuojamasi priimant svarbiausius valstybei aktus. Tai yra teisėjas, garsėjęs ne tik išmintimi, tolerancija, bet kartu ir valstybiniu mąstymu“, – apie Z. Namavičių kalbėjo KT vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasakyk

Pasakyk portretas
Pagal ką atpažinti kvailį??? Pagal jo juoką.....

Teis.

Teis. portretas
Lietuvos Konstitucijos kodeksai geri,aukščiausio įstatymų dokumento nėra,tačiau jos nesilaiko tie, kurie sėdi seime,priima įstatymus nesuderibe su LR konstitucija,ko pasekoje tampa tie priimti įstatymai neveikiantys,neturintys galios,LRKonstitucijos 7 straipsnis.Tačiau jais teisėjai naudojasi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių