Quantcast

Mirė buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas R. K. Urbaitis

  • Teksto dydis:

Eidamas 80-uosius metus mirė buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas, ilgametis teisėjas Romualdas Kęstutis Urbaitis, antradienį pranešė teismas.

R. K. Urbaitis gimė 1942 metais vasario 27 dieną Marijampolės apskrityje.

1969 metais su pagyrimu baigęs Vilniaus universiteto Teisės fakultetą, teisėjo karjerą pradėjo ketverius metus dirbdamas pirmosios instancijos teismuose – Šakių rajono apylinkės ir Kauno miesto apylinkės.

1993 metais Seimas jį paskyrė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju. Šiose pareigose teisininkas dirbo iki 2005 metų, kai kovo 15-ąją buvo paskirtas Konstitucinio Teismo teisėju.

2011-ųjų balandį Seimas tuometės prezidentės Dalios Grybauskaitės teikimu R. K. Urbaitį paskyrė Konstitucinio Teismo pirmininku. Šias pareigas jis ėjo iki savo kadencijos pabaigos 2014 metais.

R. K. Urbaitis išsiskyrė aktyvia pilietine pozicija atkuriant Lietuvos nepriklausomybę – 1989-1992 metais dalyvavo Lietuvos Sąjūdžio veikloje, buvo Šiaulių zonos teisininkų grupės pirmininkas, Sąjūdžio Šiaulių miesto tarybos ir šios tarybos prezidiumo narys.

Šalies vadovai reiškia užuojautą

 Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Romualdo Kęstučio Urbaičio mirties.

Pasak prezidento Gitano Nausėdos, R. K. Urbaičio kompetencija, patirtis ir vertybinės nuostatos buvo vertinamos ne tik teismų bendruomenės, bet ir visos visuomenės.

„Romualdas Kęstutis Urbaitis buvo tikras patriotas, ilgus metus ištikimai gynęs konstitucines piliečio teises ir laisves“, – užuojautoje rašė šalies vadovas.

Teisėjo vertybes pabrėžė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Tai buvo teisėjas iš pašaukimo, vertinamas dėl kompetencijos, profesionalumo, aukštos moralės ir sąžiningumo. Tokį jį prisimins visi pažinoję žmonės“, – teigė parlamento vadovė.

Ji taip pat priminė ir R. K. Urbaičio indėlį atkuriant nepriklausomą Lietuvą.

„Kartu Romualdas Kęstutis Urbaitis liks mūsų atmintyje kaip visuomeniškumo, pilietiškumo pavyzdys atkuriant nepriklausomą Lietuvos valstybę. Tada šviesaus atminimo teisėjas aktyviai įsijungė į Lietuvos Sąjūdžio veiklą, telkė bendraminčius Šiauliuose, neliko nuošalyje nuo mūsų šalies teisėkūros procesų. Tai išties didelė netektis šeimai, teisėjų bendruomenei ir visuomenei“, – užuojautoje sakė V. Čmilytė-Nielsen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei \\\\...////

Jei  \\\\...//// portretas
šalies vadovai užjaučia,tai neabejoju "teisingai" teisė.

Anonimas

Anonimas portretas
Visada gyveno KAUNE nors dirbo atsakingas pareigas VILNIUJE,tame paciame bute nesivaike turtu namu.nors dirbo ir auksciausiame teisme ir kontituciniame bet buvo mandagus paprastas zmogus.teisingas nekorumpuotas,tegu jam buna lengva musu zemele

Anonimas

Anonimas portretas
NUOSTABUS ZMOGUS BUVO GERAS NUOSIRDUS TIKRAS INTELIGENTAS KURIS GERBE VISUS ZMONES,AMZINAJI ATILSI
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių