Quantcast

Ministrė: tokio susidomėjimo „Tūkstantmečio“ mokyklomis nesitikėjome

Dauguma savivaldybių jau yra išreiškusios norą dalyvauti „Tūkstantmečio“ mokyklų programoje – daugiau, nei tikėtasi, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Jau turime tarybų patvirtinimus virš 50 savivaldybių, kurios yra pasirengę dalyvauti „Tūkstantmečio“ mokyklų programoje. Tai, manau, yra didžiulė sėkmė ir didžiulis susidomėjimas. Mes tikrai nesitikėjome šitokio skaičiaus pirmame etape“, – LRT radijui antradienį sakė ministrė.

Lietuvoje iš viso yra 60 savivaldybių.

Pasak J. Šiugždinienės, taip pat yra „galbūt keletas probleminių savivaldybių“, kurios į programą žiūri skeptiškiau.

Tai, manau, yra didžiulė sėkmė ir didžiulis susidomėjimas. Mes tikrai nesitikėjome šitokio skaičiaus pirmame etape.

Savivaldybės, kuriose mokosi 10-15 tūkst. moksleivių, galės pretenduoti į maždaug 5,5 mln. eurų krepšelį. Iš viso programos biudžete numatyta 210 mln. eurų.

Suderinus planus, už šiuos pinigus bus galima gerinti mokymo aplinką, pikti įrangą, priemones, sukurti naują ar atnaujinti infrastruktūrą, ugdyti mokyklų vadovų, pedagogų kompetencijas.

Pirmuoju etapu į programą turėtų įsitraukti iki 150 mokyklų – nors programos veiklos prasidės jau naujais mokslo metais, joje bus galima dalyvauti ir nuo 2023-iųjų, tad kriterijus atitinkančios savivaldybės raginamos nebūtinai siekti patekti būtent į pirmąjį programos kvietimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Visose Lietuvos mokyklose trūksta mokytojų, padėtis tikrai bloga.Gamtos mokytoja moko vaikus dailės, kūno kultūros mokytojas pavaduotoja lietuvių kalbos mokytoja.mokytoju paruošimo lygis baisus, jau nekalbu apie pačią mokymosi programa,klasės perpildytos vaikų per pietų pertrauką vaikai nespėja pavalgyti pietų.Šias problemas reikia spręsti kuo greičiau nes vaikai mūsų šalies ateitis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių