Quantcast

Ministrė: seniūnijose turėtų atsirasti pareigūnai, atsakingi už prevencinį darbą

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė teigia matanti poreikį, kad seniūnijose bei mažuose miesteliuose atsirastų policijos pareigūnai, atsakingi už prevencinį darbą.

„Policijos reforma turi labai daug ir teigiamų dalykų, vis dėlto visuomenė vertina, kad policininkų, su kuriais būtų galima pabendrauti, kurie atliktų prevencinį darbą vietoje, yra pasigendama. Mes ieškome sprendimų kartu su policijos vadovybe ir su generaliniu komisaru, kaip vis dėlto padaryti, kad policininkai būtų ne tik matomi su savo policijos ekipažais gatvėse, bet ir taip pat tai būtų žmogus, policininkas, į kurį būtų galima kreiptis“, – LRT radijui teigė R. Tamašunienė, akcentuodama, kad seniūnijos kelia problemą, jog, nelikus įgaliotinių, nelikus nepilnamečių reikalų inspektorių, gyventojai pasigenda policininko, su kuriuo būtų galima pasikalbėti, kurį būtų galima įspėti apie pavojus.

Policininkų, su kuriais būtų galima pabendrauti, kurie atliktų prevencinį darbą vietoje, yra pasigendama.

„Patys policininkai, tyrėjai pabrėžia, kad sunku atlikti tyrimą, kuomet tu tik su reikalinga įranga ir priemonėmis atvažiuoji į vietą ir neturi žmogaus, kuris informuotų apie situaciją konkrečioje vietovėje, apie kontaktus įtariamo nusikaltimą padariusio žmogaus ir t. t.“, – pridūrė ji.

R. Tamašunienė akcentuoja, kad prevencinį darbą atliekantys policijos pareigūnai turėtų atsirasti seniūnijose ir mažuose miesteliuose.

„Aš tikrai palaikau tą idėją, kad bent jau seniūnijose ar didesniuose miesteliuose, pagal gyventojų galbūt skaičių, atsirastų pareigūnas, kuris atliktų ir daugiau prevencinio darbo, būtų taip pat pagalbininkas tyrėjams, bendradarbiautų su nepilnamečiais ir taip pat užkardytų tuos galimus nusikaltimus, įvertintų kriminogeninę situaciją ir ji neprastėtų“, – tikino ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ministrei

Ministrei portretas
Ponia ministre pirmoje eileje grazinkite apylinkiu ar rajonu pareigunus. Kas geriau.nei rajono vadinamas.viwtos igaliotiniu ypać kaimuose.kur tauta pradigerusi žino situcija.Pernavo reorganizacija.nwpasiteisino maza miestwlyje.iseiginemis.pagalba is.policijos.niekas nesuteiks gali užmusti.nuśauti kol policija atvaziuos.

U

U portretas
Uždėk kepures faram nes atrodo kaip banditai

Jooo..

Jooo.. portretas
Jooo...,grįžtame prie to, ką "kažkas" sugebėjo sugriauti... O už sugriovimus jokios atsakomybės?!. Taip, reikia ne tik apylinkių inspektorių, reikia nepilnamečių reikalų inspektorių
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių