Quantcast

Ministrė: priešgaisrinės saugos centralizavimas leis operatyviau reaguoti į nelaimes

Priešgaisrinės saugos centralizavimas leis operatyviau reaguoti į nelaimes, užtikrinti pareigūnų aprūpinimą ir pasirengimą, sako antradienį Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnyboje apsilankiusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Radviliškis yra ta vieta, kur turėtų įsižiebti pokyčių ugnis, ir įvertinę visą modelio veikimą, eisime prie sisteminių pokyčių. Pokyčių reikia, nes kai matome skirtingai veikiančias sistemas, skirtingai veikiančią techniką, reagavimo laikus, tai blogas dalykas, nes dėl to kenčia žmonių saugumas“, – žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

Ji antradienį Radviliškyje aptarė sausį rajone pradėto įgyvendinti priešgaisrinės saugos bandomojo modelio pirmuosius rezultatus. Jo metu Radviliškio rajono savivaldybės ugniagesių komandų valdymą ir funkcijas perėmė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

„Tie pokyčiai vyksta, nes mums svarbus žmonių saugumas, kad neturėtume tragiškų situacijų, kai pareigūnai pavėluoja atvažiuoti, neturi reikiamos įrangos“, – tvirtino ministrė.

Pokyčių reikia, nes kai matome skirtingai veikiančias sistemas, skirtingai veikiančią techniką, reagavimo laikus, tai blogas dalykas, nes dėl to kenčia žmonių saugumas.

„Dabartinė dviejų lygių sistema nėra pakankamai efektyvi. Esame čia pažiūrėti, kaip veikia pilotas, kurį pradėjome, kai nuo sausio konsolidavome savivaldos ir PAGD pajėgas. Šiandien pažiūrėjau, kaip viskas atrodo, kalbėjausi su pareigūnais, – atlyginimai padidėjo, aprūpinimas irgi leis darbą geriau atlikti“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Antradienį ministrė susitiko su Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Šeduvos, Sidabravo, Radviliškio ugniagesių komandomis.

Ji sakė, kad Molėtų rajono savivaldybė bus kita, dalyvausianti projekte, tačiau dar anksti prognozuoti, kada civilinės saugos sistema bus centralizuota visoje šalyje.

„Pirmas dalykas, lauksime apibendrintų rezultatų, o toliau eisime žingsnis po žingsnio, nenorime daryti per prievartą, norime remtis duomenimis, kad tas modelis pasiteisina“, – pažymėjo A. Bilotaitė.

PAGD direktorius Saulius Greičius teigė, kad centralizavus sistemą bus užtikrintas vienodas ugniagesių gelbėtojų parengimas, aprūpinimas apsaugos priemonėmis, kita įranga.

„Ugniagesiai dabar mokosi dirbti su įranga, kurios neturėjo, hidrauline įranga, tad galės vykdyti platesnį spektrą darbų. Taip pat mes užtikriname budėjimą po du žmones, nėra ką diskutuoti, kad vienas atvykęs į gaisrą nelabai ką gali nuveikti ir jam pačiam nesaugu, o dabar visais atvejais budės po du ugniagesius, tai iškart saugiau ir kokybiškiau galima atlikti darbus“, – kalbėjo S. Greičius.

VRM teigia, kad dabartinės dvi atskiros sistemos – savivaldos ir valstybės – apsunkina ugniagesių gelbėtojų galimybę bendrai veikti įvykio vietoje, pasitelkti pajėgas į incidentus kitose savivaldybėse, užtikrinti nuolatinę parengtį, vienodo lygio ugniagesių kvalifikaciją, centralizuotą aprūpinimą technika bei įranga.

Anot VRM, sujungus sistemas pareigūnai galės greičiau atvykti į įvykio vietą, pajėgos bus visiškai aprūpintos darbo bei apsisaugojimo priemonėmis, gebės atlikti platesnį gelbėjimo darbų spektrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Liaudies patarlė sako ''MAŽAS KOLCHOZAS MAŽAS BORDAKAS , DIDELIS KOLCHOZAS-- DIDELIS BORDAKAS '' .

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Parodija.___Šlykštu žiūrėti.

Ar

Ar portretas
Tai ministrė jau pasirūpino žmonių sauga ,slėptuvėmis, ir visu kuo reikia karo atveju ar dar vis žingsnis po žingsnio gilyn nežinia.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių