Quantcast

Ministrė įvardijo, kada bus pradėti skiepyti abiturientų mokytojai

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė paaiškino, kokias saugumo sąlygas turės užtikrinti nuo pirmadienio pradinukus priimsiančios mokyklos. Ministrė taip pat atkreipė dėmesį, kad šiuo metu nuo COVID-19 paskiepyta vidutiniškai 60 proc. pradinių klasių pedagogų.

„Pirmiausiai (mokyklos – ELTA) turėtų pasiruošti patalpas, užtikrinti, kad bus dezinfekuojamos patalpos, valomi paviršiai, užtikrinti atstumus, susižiūrėti visas savo technines galimybes. Tai nėra taip paprasta. Tai iš tikrųjų turėtų susidėlioti, kaip vyks pats procesas mokyklose, žinoma, informuoti pradinukus, informuoti jų tėvus, paraginti testuotis ir patys taip pat mokytojai, kuriems reikia testuotis turėtų pasinaudoti galimybe testuotis“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje atkreipė dėmesį J. Šiugždinienė.

Ji taip pat paragino mokyklų bendruomenes dėvėti apsaugines veido kaukes.

„Pradinukams yra sunku su kaukėmis ir tai nėra privaloma, bet visgi raginčiau visus, kam įmanoma, naudotis kaukėmis“, – sakė ji.

Pradinukams yra sunku su kaukėmis ir tai nėra privaloma, bet visgi raginčiau visus, kam įmanoma, naudotis kaukėmis.

Ministrės teigimu, nuo pirmadienio pradinukus priimsiančios mokyklos tarp mokinių turės užtikrinti ir dviejų metrų atstumą.

Ministrė paragino pedagogus profilaktiškai prieš grįžimą į mokyklas prasitestuoti nuo COVID-19. Visgi J. Šiugždinienė teigė, kad ši procedūra nėra privaloma, tai savanoriškas mokytojų apsisprendimas.

Paskiepyta 36 tūkst. ugdymo įstaigų darbuotojų

J. Šiugždienienė taip pat teigė, kad šiuo metu šalyje jau yra paskiepyta maždaug 36 tūkst. ugdymo įstaigų darbuotojų, iš kurių didžioji dalis yra pradinių klasių mokytojai.

„Mes jau šiandieną turime duomenis, kad paskiepyta apie 36 tūkst. ugdymo įstaigų darbuotojų. Prioritetas buvo skiriamas ikimokykliniam, pradiniam ugdymui, ne tik mokytojams, bet taip pat ir administracijai. Tai didelė dalis pradinių klasių mokytojų jau yra paskiepyta“, – teigė ji.

Ministrės teigimu, šalyje šiuo metu yra paskiepyta „vidutiniškai 60 proc. pradinių klasių mokytojų“.

Abiturientų mokytojus planuojama skiepyti nuo koronaviruso po senjorų, rizikos grupėms priklausančių asmenų, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Šiuo metu prioritetas, kaip žinote, ir mūsų pagrindinis rūpestis yra senjorai, taip pat rizikos grupės. Mes dar turime šitą užduotį įvykdyti, kad visi būtumėme saugūs ir išsaugotumėme kuo daugiau gyvybių. Taip pat manome, kad kuomet mes paskiepysime tuos žmones, kurie yra rizikos grupėje, prioriteto tvarka skiepysime mokytojus, kurie dirba su abiturientais“, – spaudos konferencijoje trečiadienį teigė ministrė.

Iki šiol abiturientų mokytojai nėra priskirti prioritetinėms grupėms vakcinavimo nuo COVID-19 plane – čia yra tik pradinukų ir darželių, taip pat specialiųjų poreikių asmenų pedagogai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GENERALINIAM PROKURORUI

GENERALINIAM PROKURORUI portretas
Dėl VAKCININKŲ prievartinio - savanoriško skiepijimo nepatikrinta kovid 19 vakcina mirė keli žmonės...(kai kurie iškart po vakcinavimo)...KODĖL JŪS NEKELIAT BAUDŽIAMĄJĄ BYLA DĖL NUŽUDYMO DĖL NEATSARGUMO..DAUGIAU NEI VIENĄ ASMENĮ.,,,,,KODĖL NEVYKDOT SAVO PAREIGŲ ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių