Quantcast

Ministrė: paskaitos kontaktiniu būdu šiais mokslo metais greičiausiai nevyks

Nors šiuo metu Lietuvoje nuo koronaviruso yra skiepijami ir universitetų darbuotojai, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako, kad paskaitos kontaktiniu būdu šiais mokslo metais greičiausiai nevyks.

„Turbūt sunku būtų tikėtis, kad dar šiais metais susitiks dėstytojai su studentais auditorijoje. Aišku, viskas priklauso nuo epidemiologinės situacijos, bet matome, kad ji šiuo metu ne gerėja, labai tikimės, kad ji pasikeis, kad vis dėlto situacija pradės gerėti, bet prioritetas yra visgi mokyklos, pradinukai ir abiturientai“, – LRT radijui antradienį sakė ministrė.

Pasak jos, studentai jau ir iki pandemijos dalį paskaitų turėdavo nuotoliniu būdu, todėl jų sugrįžimas prie kontaktinio ugdymo nėra toks skubus.

Jurgita Šiugždinienė/Eitvydo Kinaičio nuotr.

Ministrė viliasi, kad iki kito rugsėjo, kai prasidės nauji mokslo metai, pasiskiepyti galimybę turės ir dauguma studentų, todėl gyvos paskaitos prasidės saugiai.

Šiuo metu universitetų darbuotojai yra skiepijami prioritetine tvarka drauge su kitais švietimo darbuotojais, taip pat mokytojais ir abiturientais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
ŠIUOS MOKSLO METUS , TIEK MOKSLEIVIAMS , TIEK STUDENTAMS ,REIKIA BRAUKTI IŠ GYVENIMO . .

Tautos stebėtojas

Tautos stebėtojas portretas
KAZKAS dirba anketas pildo daro ,sedi prie kompo , paskui sako eikit šiiii......kam zmones balamutint .nebutu isverstaskuriai

švietimas sužlugdytas

švietimas sužlugdytas portretas
sėkmingai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių