Quantcast

Ministrė: nesinorėtų, kad policijai dėl kaukių žmones tektų bausti

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad nesinorėtų, jog policija dėl apsauginių kaukių nedėvėjimo žmones drausmintų baudomis, kai jų dėvėjimas taps privalomas ir didžiuosiuose miestuose.

„Labai nesinorėtų, jeigu pareigūnams reikėtų drausminti žmones išrašant protokolus, nes tikrai didelė bauda ir pusė sumos yra 250 eurų“, – žurnalistams antradienį sakė R. Tamašunienė.

Tačiau, anot jos, pareigūnai stebės ir fiksuos kaukių nedėvėjimo pažeidimus.

„Reikia kaukes dėvėti, jas dėvėti taisyklingai, pareigūnai atkreips į tai dėmesį“, – teigė vidaus reikalų ministrė.

Labai nesinorėtų, jeigu pareigūnams reikėtų drausminti žmones išrašant protokolus, nes tikrai didelė bauda ir pusė sumos yra 250 eurų.

Apsauginių kaukių dėvėjimas visose viešose vietose privalomas savivaldybėse, kuriose įvestas karantinas.

Nuo trečiadienio dviem savaitėms karantinas įvedamas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir dar penkiose savivaldybėse –  Šilalės, Širvintų, Telšių, Trakų ir Vilniaus rajonuose.

Kaukių nereikės dėvėti už gyvenamųjų teritorijų ribų, kai šalia 20 metrų spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

Iš viso Lietuvoje karantino režimas įvedamas 21 savivaldybėje.

Trylikoje pirmųjų savivaldybių karantinas nuo šio pirmadienio paskelbtas dviejų savaičių laikotarpiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sarunas

Sarunas portretas
Bausti del kaukiu nedevejimo tikrai reiktu,juk dar koronavirusas,o vat pavyzdziui jei nespeji jos uzsideti kur nors viesoj vietoj,tada tikrai bausti nebutu uz ka...

na

na portretas
Labai šauni moteris, inteligentiška, mąstanti.

Nesidusinsiu

Nesidusinsiu portretas
Kaukė saugo tik nuo baudos. Nosies nedengsiu. Tą koroną gal įkvėpsiu, gal ne, o plaučius, kvėpuodama anglies dvideginiu, susigadinsiu tikrai. Veryga man ne daktaras ir kiti parsidavę gydytojai, ekspertai ir ,,mokslininkai" man ne autoritetas. Ačiū dievui, pasaulyje sąžiningi gydytojai jau vienijasi, taip kad, pasak Lazdynų Pelėdos, ,,Nebeilgai, nebeilgai mumis žudysite".
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių