Quantcast

Ministrė kreipėsi į VTEK dėl Vaikų ir jaunimo centro vadovo interesų

Vilnius, lapkričio 9 d. (BNS).  Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl ministerijai pavaldaus Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) direktoriaus Valdo Jankausko.

Kaip penktadienį pranešė ministerija, LVJC vadovas galbūt pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas – save paskyrė viešosios įtaigos, kurios steigėjas yra centras, valdybos pirmininku, privačių interesų deklaracijoje nenurodė asmenų, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas.

Anot Švietimo ir mokslo ministerijos pranešimo, minėti faktai nustatyti atliekant LVJC veiklos ir finansinį auditą šių metų spalį.

„V. Jankauskas pats pasirašė įsakymą, kuriuo save paskyrė viešosios įstaigos „Jaunimo slėnis“ valdybos pirmininku ir pats sau nustatė 1210 eurų atlygio dydį per mėnesį“, – rašoma ministerijos pranešime.

VTEK viešai skelbiamais duomenimis, LVJC direktorius nenurodė dukros Linos Jankauskaitės kaip asmens, dėl kurio gali kilti interesų konfliktas. L. Jankauskaitės vadovaujamai viešajai įstaigai „Bamblys“ LVJC nuomoja patalpas, kuriose veikia vaikų darželis.

V. Jankauskas tik audito metu patikslino privačių interesų deklaraciją – deklaravo duomenis apie dukrą, kad dėl jos jam gali kilti interesų konfliktas.

Ministerija nurodo pratęsusi rugsėjo 25 dieną pradėtą auditą jai pavaldžiame Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, nes neseniai gavo skundą dėl jo veiklos.

BNS primena, kad Švietimo ir mokslo ministerija šiuo metu atlieka kelių jai pavaldžių įstaigų auditą, žiniasklaidai pranešus apie galimus piktnaudžiavimus ir pažeidimus jose.

Dėl įtarimų vykdant neskaidrius viešuosius pirkimus prieš mėnesį atleistas Ugdymo plėtotės centro vadovas Giedrius Vaidelis. Įstaigai laikinai paskirtas pavadovauti direktoriaus pavaduotojas Ričardas Totoraitis kitą dieną buvo nušalintas nuo pareigų BNS pranešus apie galimus jo piktnaudžiavimus organizuojant viešuosius pirkimus.

Ministerija taip pat atlieka auditus Švietimo aprūpinimo centre, Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centre. Ministrė J. Petrauskienė įsakymus dėl audito šiuose centruose pasirašė spalio 26 dieną, tačiau jie pradėti tik šią savaitę – lapkričio 7-ąją.

„Laikantis vidaus audito tvarkos, audituojamam subjektui turi būti suteiktos mažiausiai penkios darbo dienos pasiruošti, surinkti nurodytam auditui reikalingą informaciją“, – BNS aiškino ŠMM.

VTEK rugsėjį yra pradėjusi tyrimą ir dėl pačios ministrės J. Petrauskienės. Komisija aiškinasi, ar ministrė nepažeidė įstatymų jos vyro įmonei laimint viešuosius pirkimus ministerijai pavaldžiose įstaigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių