Quantcast

Ministrė: dėl 5–11 klasių grąžinimo bus rekomendacija, bet spręs savivaldybės

Vyriausybė trečiadienį ketina priimti sprendimą dėl 5–11 klasių grąžinimo į mokyklas, tačiau jis bus rekomendacinis – galutinį sprendimą priims savivaldybės, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Mes sutarėm su savivaldybėmis, kad mes tas galimybes padarom, tačiau savivaldybės priima galutinį sprendimą, kaip jos ir nuo kada jos išleidžia 5–11 klases“, – trečiadienį per Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdį sakė ministrė.

Vyriausybės posėdžio išvakarėse J. Šiugždinienė teigė siūlysianti, kad šiuo metu nuotoliniu būdu besimokantys 5–8 klasių moksleiviai galėtų grįžti į mokyklas nuo pirmadienio, 10 ir 11 klasių moksleiviai – dar po savaitės, nuo gegužės 10-osios.

Kaip komiteto posėdyje teigė ministrė, tai būtų rekomendacijos, savivaldybės pačios spręstų tiek dėl moksleivių grąžinimo laiko, tiek tai, kurio amžiaus moksleivius grąžinti pirma – jaunesnius ar vyresnius.

Mes sutarėm su savivaldybėmis, kad mes tas galimybes padarom, tačiau savivaldybės priima galutinį sprendimą, kaip jos ir nuo kada jos išleidžia 5–11 klases.

„Mes teikiam rekomendacijas, tai yra mišrus būdas, taip pat rekomendacija išleisti dviem srautais, vykdyti ugdymą šachmatiniu principu, bet ar jie nuspręstų pirma leisti 9–11, po to 5–8, tai jau priklausytų nuo savivaldybių, taip pat laikas, kada jie tą sprendimą padarytų, yra savivaldybių rankose“, – pažymėjo ministrė.

J. Šiugždinienė taip pat informavo, kad šiuo metu paskiepyta apie apie 83 tūkst. švietimo srities darbuotojų, apie 70–75 proc. mokytojų.

Pasak ministerijos vadovės, sprendimo laisvė savivaldybėms palikta, nes ne visos bus pajėgios užtikrinti moksleivių testavimą, be kurio neįmanomas saugus grįžimas į mokyklas.

„Mes šitos didelės masės vaikų tikrai negalim paleisti tiesiog neužtikrinant saugaus grįžimo, t. y. testavimo. Per pastarąsias savaites mums pavyko priimti tam tikrus sprendimus, kurie palengvintų savivaldybių galimybes užtikrinti testavimą, nereikia namų ūkių testuoti, atras dalykas, pavirtintas dar vienas metodas, greitųjų antigenų testavimas, kuris gali vykti mokykloje, atliekant patiems mokiniams, prižiūrint administracijai“, – kalbėjo ministrė.

Grįžtantieji be dabar naudojamo kaupinių testavimo metodo galės būti tikrinami greitaisiais antigeno testais, juos atlikti galėtų ir patys moksleiviai prižiūrint mokyklos darbuotojui – taip būtų siekiama neapkrauti laboratorijų.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius antradienį jau pareiškė, kad dėl sudėtingos epidemiologinės padėties sostinėje 5-11 klasių moksleiviai į klases šiais mokslo metais greičiausiai negrįš.

Šiuo metu į mokyklas leidžiama eiti daliai šalies pradinukų, nuo pirmadienio – abiturientams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

//////;/////

//////;///// portretas
Turėtų susirūpinti visi tie ,kurie dirba nuotoliniu būdu, tai faktas, kad nori mažinti darbuotojų skaičių, kurie priklauso valstybei,kuri moka atlyginimus.Darbas nuotoliniu būdu , tai eksperimentas prieš pokyčius.

Anonimas

Anonimas portretas
Kovo pabaigoje Švietimo, mokslo ir sporto ministrės pasirašytame rašte, kuris adresuotas savivaldybėms, rašoma, jog „nuo 2022 m. rugsėjo 1 d. pradines mokyklas, pagrindines mokyklas ir progimnazijas, išskyrus nevalstybines, kuriose mokosi 60 ir mažiau mokinių, reorganizuoti arba likviduoti“. Reiškia maži miesteliai ir kaimai turės uždaryti mokyklas. Tokių šalyje yra 100 . ------- P.S. Kur tapinoidai su mitingais ? Kur pedagogų lipimai per langus ? !!!! UŽDAROMOS MOKYKLOS ! Ką daro ši PIŠ vyriausybė su mūsų vaikais ? Ruošia pigią , bemokslę darbo jėgą už minimumą ar emigrantus ? O gal narkomanus ir alkoholikus , nes aukštasis mokslas daugeliui taps " neįperkamas " ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių