Quantcast

Ministras: už karantino pažeidimus grės baudos nuo 500 iki 1500 eurų

Teisingumo ministerija parengė įstatymo pataisas, kurios leis griežčiau bausti karantino režimą pažeidžiančius asmenis, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą šalyje, pirmadienį BNS patvirtino ministras Elvinas Jankevičius.

Pagal projektą, iš užsienio grįžusiems žmonėms, nesilaikantiems saviizoliacijos, grėstų baudžiamoji atsakomybė ir laisvės atėmimas iki vienų metų, o už smulkesnius nusižengimus policija galės skirti pinigines baudas.

Pasak teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus, įstatymo pataisos pirmadienį buvo suderintos neformaliame ministrų pasitarime, jos trečiadienį bus teikiamos Vyriausybei, o kitą savaitę – Seimui.

„Pirmojo projekto esmė – policija, Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir viešojo saugumo pareigūnai galėtų bausti žmones, nesilaikančius karantino sąlygų“, – BNS sakė teisingumo ministras.

Fiziniams asmenims baudos siektų nuo 500 iki 1500 eurų, įmonėms – nuo 1500 iki 6 tūkst. eurų. Už pirmą nusižengimą galėtų būti skirtas ir įspėjimas. Šiuo metu baudas gali skirti tik visuomenės sveikatos specialistai.

Fiziniams asmenims baudos siektų nuo 500 iki 1500 eurų, įmonėms – nuo 1500 iki 6 tūkst. eurų.

Baudžiamojo kodekso pataisos numatytų baudžiamąją atsakomybę žmonėms, kurie pažeistų raštišką nurodymą neišvykti iš namų, pavyzdžiui, grįžus iš užsienio.

Už tokį nusikaltimą teismas galėtų skirti laisvės atėmimą iki vienų metų.

Šiuo metu baudžiamąją atsakomybę galima taikyti tik įrodžius, kad pažeidus kontrolės taisykles susirgimas išplito. Dabar už tai galima bausti laisvės atėmimu iki trejų metų, pagal naują projektą bausmė augtų – už tai galėtų grėstų nuo trejų iki penkerių metų kalėjimo.

Šiuo metu iš užsienio grįžusiems asmenims privalomas dviejų savaičių karantinas. Visiems kitiems žmonėms viešose erdvėse draudžiama būriuotis didesnėmis nei penkių žmonių grupėmis.

Siekiant išvengti koronaviruso, sveikatos specialistai ragina visus esant galimybei likti namuose. Didžiausia komplikacijų rizika yra vyresniems ir lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms.


Šiame straipsnyje: Elvinas Jankevičiusteisingumo ministraskarantinaskarantino pažeidimaibaudosCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

F

F portretas
Kodel nebauze policijs jie vaiksto bureis be kaukiu be kepuriu ant plauku juk daugeusia bakteriju

Kazimerka

Kazimerka portretas
Taip bauskit paprastus piliecius -o valdzios vyrams duokite vaistu nuo impotencijos

Anonimas

Anonimas portretas
"Kuo greitesne imperijos griutis - tuo nesamoningi jos istatymai"- Ciceronas. Sita valdzia prasilaikys iki sek metu jauciu geriausiu atveju. ir toks "istatymas" kai "daugiau 2 nesusirinkt" uz tam tikro laiko tures pasekmes. nes valdzia, tai ne kede.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių