Quantcast

Ministras: su dabartiniais ribojimais galima suvaldyti COVID-19 pandemiją

Su dabartiniais ribojimais galima suvaldyti COVID-19 pandemiją, teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Jis taip sakė paklaustas, kada Lietuvoje būtų galima tikėtis galimybių paso ir kitų ribojimų atsisakymo.

„Matyt, svarbiausios žinutės dabar yra tokios, kad ligoninėse turime pakankamai stabilią situaciją, reanimacijoje situacija yra stabilesnė nei buvo rugsėjį, vidutinis mirčių skaičius yra mažesnis nei buvo antros pandemijos bangos metu“, – trečiadienį Vyriausybėje sakė ministras.

„Tai, kad, matyt, visa tai yra požymiai, kurie rodo, kad yra tikimybė mums su šita visa įrankių dėže suvaldyti šią pandemiją“, – pridūrė jis.

A. Dulkys, kalbėdamas apie ribojimus, taip pat sakė, kad kol atvejų skaičius auga, tol „ta įrankių dėžė mums reikalinga“.

Sveikatos apsaugos ministerija prieš kelias savaites Vyriausybei siūlė nustatyti, kad testuotis dėl COVID-19 būtų privaloma tik sveikatos priežiūros ir socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojams.

Ministrų kabinetas nusprendė savaitei atidėti sprendimą dėl privalomo COVID-19 testavimo pakeitimo, tačiau praėjusią savaitę jis nebuvo svarstytas, klausimas į darbotvarkę neįtrauktas ir šįkart.

„Klausimas yra aktualus, kaip ir visa mūsų įrankių dėžė (...). Šiandien pasirinkome kitus veiksmus, kurie, mūsų nuomone, yra svarbesni, o šitas klausimas prioritetų eilėje padėtas į šoną“, – kalbėjo A. Dulkys.

Lietuvoje praėjusią parą nustatytas rekordinis COVID-19 atvejų skaičius – 9490. Ligoninėse šiuo metu gydomi 1139 COVID-19 sergantys pacientai, 93 iš jų – reanimacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Nejuokinkit žmonių,matom jūsų sugebėjimus iš 130 punktų,o mirčių virš 700 paskiepytų.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ką jis čia nori suvaldyti!DAUNAS!

G

G portretas
Kas vadovauja Lietuvai tai ir ministrai kaip iš durnyno išleisti ta ir turim
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių