Quantcast

Ministras siūlys dviem savaitėms Lietuvoje stabdyti ugdymo procesą

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius dėl koronaviruso siūlys dviem savaitėms stabdyti ugdymo procesą.

„Matome, kad situacija yra grėsminga, mano pasiūlymas, atsižvelgiant į tą situaciją ir kitų šalių scenarijus, stabdyti dviem savaitėms nuo rytojaus“, – ketvirtadienį Seime susitikime su Liberalų sąjūdžio frakcija sakė A. Monkevičius.

Pasak ministro, sprendimą dėl to turi priimti Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, tikimasi, kad dėl to bus apsispręsta iki pietų.

Pasak A. Monkevičiaus, svarstoma, kad moksleiviai per artimiausias dvi savaites į mokyklą neitų atostogų sąskaita, o mokyklos per tą laiką pasiruoštų tęsti ugdymo procesą nuotoliniu būdu. Abiturientai iš karto pradėtų mokslą nuotoliniu būdu.

Matome, kad situacija yra grėsminga, mano pasiūlymas, atsižvelgiant į tą situaciją ir kitų šalių scenarijus, stabdyti dviem savaitėms nuo rytojaus.

„Norime suvaldyti, kad nebūtų panikos, yra darželiai, bendrojo ugdymo įstaigos, profesinės mokyklos, universitetai, visa tai turime surikiuoti taip, kad pirmiausia panaudotume atostogų metą, ir per tą atostogų laiką, kur jis yra, ne darželiai, bet bendrojo ugdymo sistema, galėtume pasiruošti nuotoliniam ugdymui“, – sakė ministras.

„Abiturientams visai kitas režimas, abiturientai iš karto toliau turės dirbti, ir jie turės nuotoliniu būdu tą daryti“, – pažymėjo A. Monkevičius.

Spręs Vyriausybė 

Vyriausybė ketvirtadienį spręs, kaip organizuoti švietimo sistemos darbą siekiant stabdyti koronaviruso plitimą.

„Yra Švietimo ministerijos parengtos rekomendacijos, kaip reikėtų elgtis, kaip dabar reikia elgtis ir Vyriausybėje taip pat šiandien svarstysime klausimą dėl švietimo sistemos darbo pasikeitus situacijai, kada atsirastų viruso plitimas šalies viduje ir kokios formos bus pasirinktos šiandien po posėdžio mes matysime“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Rekomendacijos jau yra pateiktos Švietimo ir mokslo ministerijos, jos pateiktos prieš kelias savaites ir tikrai nebus jokio drastiško sprendimo, jeigu mes turėsime bent kažkokį laiko rezervą, nuo kada įsigalios viena ar kita priemonė“, – sakė jis.

Visame pasaulyje registruota 126,3 tūkst. koronaviruso atvejų, 4,6 tūkst. žmonių mirė, daugiau kaip 68,2 tūkst. – pasveiko.

Lietuvoje yra registruoti trys koronaviruso atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tt

Tt portretas
Labai protingas sprendimas, o visiems vis tiek neįtiksi. Puiku, kad toks įstatymas pačiu laiku įvestas.

nuomonė

nuomonė  portretas
visi naudojasi tuom kad i darba nereiketu eiti,vaiku darzelius uzdaryt,nes aukletojus gali apkresti,mokytojai seniai kovoja,kad maziau dirbti ir didesnius atlyginimus gauti,o cia tokia gera proga pasitaike,nebeikim niekas is namu! vaikai ir tevai namuose, keli virusai nustatyti ir sitokia panika kelti,2-savaitem usidarykim, o gal tas virusas pasireiks tik po menesio kai kam,lauksim sededami ir galvodami,kada gi isras vaistus nuo jo,gal tik po metu ar visai neisras.ka tas ministras peza juk ne italijoje esam,jei tkrai daugetu simtais,iseini i miesta ir grizti pasigaves virusa,galima butu sutikti su tokiais sprendimais sveiko proto nebeliko valdziazmogiams,o zmonems,kad tik nedirbti

Akva

Akva portretas
O Panevežys?
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių