Quantcast

Ministras ragina 20 ligoninių aktyviau mokytis teikti pagalbą koronaviruso pacientams

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina 20 atrinktų ligoninių gydytojus ir slaugytojus aktyviau įsitraukti į mokymus dirbti koronaviruso židiniuose, kad jie galėtų pakeisti specialistus šių pritrūkus.

„Mokymai skirti apmokyti gydytojams ir slaugytojams dirbti su COVID-19 gydymui skirta įranga, kad neatsitiktų taip,jog pritrūkus specializuotų medikų, infektologų, anesteziologų ir reanimatologų, kurie moka su tokia įranga dirbti, kad net ir turint tokią įrangą nebūtų atvejų, kai nėra kas moka ja naudotis“, – per spaudos konferenciją pirmadienį teigė A. Veryga.

„Noriu paraginti įstaigų vadovus, ir organizuojančias įstaigas tikrai atkreipti dėmesį ir sudalyvauti mokymuose, nes dabar yra pats metas, kai ligoninės nėra perkrautos ir medikai gali skirti laiko tokiems apmokymams“, – pabrėžė jis.

Anksčiau Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) priėmė sprendimą rengti medikams skirtus nuotolinius mokymus, kurie leistų kelti jų kompetencijas apie koronavirusu infekuotų pacientų priežiūrą. Taip siekiama diegti medikų konsultavimo sistemą.

Įstaigos įsipareigojo sudaryti koordinacines grupes ir surinkti personalą mokymui. Iki balandžio 1 dienos įrengtos vietos mokymams, sudarytos galimybės mokytis 480 žmonių per dieną.

Pasak SAM, mokymuose jau dalyvavo 376 medikai, bet, A. Verygos nuomone, tai yra „gerokai per mažai“.

Lietuvoje iki šiol patvirtinti 843 koronaviruso atvejai, mirė 14 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių