Quantcast

Ministras: pervežant medicinos reikmenis, turėtume sulaukti NATO orlaivių pagalbos

Pervežant kovai su koronavirusu reikalingus medicinos reikmenis ir įrangą, turėtume sulaukti NATO orlaivių pagalbos, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Man atrodo, kad netrukus mes ir pasinaudosime pervežimo oru galimybėmis ir mums, matyt, pagelbės kaip tik NATO orlaiviai. Artimiausiu metu tas turėtų įvykti“, – BNS ketvirtadienio vakarą telefonu sakė ministras.

Jis taip pat teigė, kad šalims reikalingos pagalvos koordinavimui buvo sukurta tikslinė grupė Vyriausiajame Sąjungininkų pajėgų Europoje štabe (SHAPE).

Ministras kartu su kitais NATO šalių diplomatijos vadovais ketvirtadienį nuotoliniu būdu aptarė, kaip aljansas galėtų padėti šalims suvaldyti koronaviruso krizę.

„Tačiau čia tik vienas iš posėdžio aspektų. Kalbėjome ne tik apie virusą, kalbėjome ir apie visas operacijas, apie Iraką, Afganistaną, Artimuosius Rytus, Šiaurės Afriką, gynybos planavimą, apie dezinformaciją“, – teigė L. Linkevičius.

Jis taip pat sakė pasiūlęs sąjungininkams naudotis Lietuvos patirtimi kovojant su melagingomis žiniomis per platformą „Debunk“ („Demaskuok“).

Be kita ko, nuotoliniu būdu buvo aptarta ir Rusijos grėsmė, kibernetinio saugumo klausimai.

„Daugelis minėjo, kad krizės laikotarpiu, deja, nesibaigė ir tie konfliktai, kurie vyksta. Matome ir agresyvius Rusijos veiksmus Donbase – jie neslobsta, papildomai atsiranda trikdžiai, susiję su netikrų žinių skleidimu, naudojantis krize – mes irgi turėjom tą patirtį“, – kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Virš šimto turėjom tokių pavyzdžių, tokios intervencijos, kur mėginama diskredituoti mūsų medicinos sistemą, suabejoti saugumo situacija“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat teigė padėkojęs sąjungininkams už Lietuvoje tęsiamas priešakinių pajėgų ir oro policijos misijas, be kita ko, jis teigė padėkojęs kroatams ir vokiečiams už atsiųstą papildomą medikų komandą, kuri rūpinsis NATO batalione esančių karių profilaktika.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvapas

kvapas portretas
po karo jankiai didziai padejo pades ir dabar

Anonimas

Anonimas portretas
Netrizniuok, mokam Nato babkes, tegul skraidina.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Ar jau rusų oligarcho lėktuvo skraidymo nepakanka?!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių