Quantcast

Ministras: Nyderlandai didina Lietuvoje dislokuotų karių skaičių

  • Teksto dydis:

Nyderlandai nusprendė didinti Lietuvoje dislokuotų karių skaičių iki 300, o esant poreikiui – iki 350, teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Nyderlandų vyriausybė nusprendė tęsti dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje ir didinti į Lietuvą siunčiamų karių skaičių“, – ministerijos pranešime teigė ministras.

Jis antradienį aptarė šį klausimą su šios šalies ambasadore Lietuvoje Bonnie Horbach (Boni Horbach).

A. Anušauskas tuo pačiu padėkojo už Nyderlandų sprendimą dar svariau prisidėti prie Lietuvos saugumo užtikrinimo.

Nyderlandų kariai NATO priešakinių pajėgų batalione Rukloje bus dislokuojami mažiausiai iki 2024 metų pabaigos, o jų skaičius bus padidintas iki 300. Esant poreikiui, į Lietuvą papildomai atvyks dar 50 karių.

Nyderlandų vyriausybė nusprendė tęsti dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje ir didinti į Lietuvą siunčiamų karių skaičių.

„Esame labai dėkingi dėl tokio sprendimo. Dėkojame Nyderlandams už nuolatinį karių ir technikos dislokavimą NATO priešakinių pajėgų batalione Rukloje – taip siunčiama aiški žinutė Rusijai ir Baltarusijai apie NATO sąjungininkų vienybę“, – sakė A. Anušauskas.

Nyderlandai nuo 2017 metų į NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę Lietuvoje siųsdavo po 270 karių, o dabartinis mandatas baigia galioti šių metų pabaigoje.

Pasak ambasadorės, naujame mandate 80 karių Lietuvai pridėta siekiant sustiprinti NATO rytinės sienos atgrasymą nuo Rusijos.

Nyderlandai prie Lietuvos saugumo užtikrinimo prisideda dalyvaujant ir NATO oro policijos misijoje bei NATO pajėgų integravimo vienete, o NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje be Nyderlandų karių šiuo metu tarnauja ir Vokietijos, Belgijos, Liuksemburgo bei Norvegijos kariai. Iš viso – apie 1,1 tūkst. karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveiki, okupantai !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių