Quantcast

Mokinių laukia ilgesni mokslo metai

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) siūlo pratęsti mokslo metus, kad būtų tolygiau paskirstytas mokymosi krūvis, mokiniams atsirastų daugiau laiko neskubant įtvirtinti įgytus gebėjimus ir žinias.

2015–2017 mokslo metų Bendrųjų ugdymo planų projektas numato, kad kiti mokslo metai baigtųsi birželio 10 dieną, o 2016–2017 mokslo metai – birželio 16 dieną. Kaip praneša ŠMM, dabar 6–11 klasių mokiniai mokosi iki birželio 5 dienos. Šių mokslo metų trukmė nesikeičia.

Pasak ŠMM, koreguoti mokslo metų trukmę siūloma įvertinus kitų šalių patirtį, mokinių pasiekimų ir mokymosi trukmės santykį bei pedagogų pastebėjimus, kad dabar per mokslo metus ne visi spėja įgyvendinti  numatytą programą, tenka nuolat skubėti, suspausti ugdymo turinį.    

„Nors Lietuva pagal mokinių pasiekimus nepatenka tarp geriausiųjų šalių, tačiau pagal tai, kiek mokiniai užtrunka ruošdami namų darbus, esame pirmajame dešimtuke kartu su Rusija, Kazachstanu, Italija, Airija, Rumunija ir kt. šalimis. Tolygiau paskirsčius mokymosi krūvį, mokiniams nereikėtų tiek daug laiko skirti namų darbams“, - teigiama ŠMM pranešime.

Be to, jeigu mokiniai birželį būtų ilgiau užimti mokykloje, tai būtų patogu daugeliui mieste gyvenančių tėvų, kurie paprastai šeimos atostogas planuoja vėliau, pažymi ministerija.

Lietuvoje mokslo metai trunka 34 savaites. Daugumos Europos šalių bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai mokosi 37–40 savaičių per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dovis

dovis portretas
Nesamonė!

mama

mama portretas
Sveiki, manau tai negera idėja, leiskite vaikams ilsėtis. Gal geriau būtų mokyklos šventes daryti ne pamokų sąskaita, bet po pamokų. Mūsų mokykloje šį penktadienį Kaziuko mūgė nuo 8.00 iki 10.35 (ir tai ne vienintelė šventė metuose), o paskui iseina, kad mokiniai nespėja įsisavinti medžiagos, kad trūksta laiko. Gaunasi, kad per metus taip praleidžiamas tas pamokų skaičius, kuris atitinka tų papildomų dienų. Galima užtrukti po pamokų valandai ar galu gale per paskutinę pamoką pravesti šventes ir tikrai nereikėtų tų papildomų dienų. Dėl krūvių, gal reikėtų mažinti tuos krūvius, jau per daug tos teikiamos informacijos kartais net nereikalingos, nes dažniausiai ji reikalinga konkrecios krypties universitetų studijuose, pasirenkat profesiją. Mes neleidžiam tris vaikus į stovyklas per brangu, tenka derinti atostogas su kaimu.

Laura

Laura portretas
Aš pritariu mokslo metų prailginimui,tik manau protingiau būtų anksčiau pradėti t.y. rugpjūtį, kai jau orai prastesni, o ne baigti birželio vidurį, kai jau tikrai sunku išsėdėti suole
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių