Quantcast

Ministras kviečia savivaldybes prisidėti prie kultūros darbuotojų algų kėlimo

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas kreipėsi į šalies savivaldybes kviesdamas pasirašyti papildomą susitarimą prie 2018 metų prie memorandumo dėl savivaldybių kultūros ir meno darbuotojų atlyginimų kėlimo.

Kaip trečiadienį pranešė ministerija, šių metų valstybės biudžete kultūros ir meno darbuotojų atlyginimams didinti skirta 14 mln. eurų. Iš jų 5,07 mln. eurų – dirbantiesiems savivaldybių kultūros įstaigose.

Šios lėšos pastarųjų darbuotojų atlyginimus leidžia didinti vidutiniškai 7 proc., o savivaldybėms skyrus papildomą ne mažiau kaip 3 proc. finansavimą, kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai vidutiniškai didėtų ne mažiau kaip 10 proc.

Šis siekis buvo pristatytas pernai metų pabaigoje Kaune vykusiame kultūros ministro susitikime su šalies savivaldybių merais.

Savivaldybės prašomos apie priimtus sprendimus Kultūros ministeriją informuoti iki sausio pabaigos.

Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) teigia, jog siekis didinti atlyginimus kultūros darbuotojams yra sveikintinas, tačiau atkreipė dėmesį, jog formuojant šių metų biudžetą žadėta, kad visą 10 proc. sumą padengs valstybė.

„Tačiau realybė ta, kad atlyginimai bus keliami tik 7 procentais. Likusius žadėtus procentus dabar kviečiamos „padengti“ savivaldybės. Tai nėra pirmas kartas, kada savivaldybės prašomos padėti vykdyti centrinės valdžios pažadus. Tačiau žinome, jog ir anksčiau, ir dabar jos ieškos visų įmanomų būdų rasti papildomų lėšų“, – rašoma LSA atsiųstame komentare.

Ministerijos savivaldybėms pateiktais skaičiavimais, savivaldybės tam turėtų skirti 2 mln. 165 tūkst. eurų.

2018 metais memorandumą dėl kultūros darbuotojų atlyginimų kėlimo pasirašė 58 merai iš 60. Žiniasklaida skelbė, kad Jurbarko rajono mero pritarimą užprotestavo savivaldybės tarybos nariai ir papildomų lėšų neskyrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių