Quantcast

Ministras: kintant situacijai, reikės pergalvoti galimybių paso naudojimą

Kintant epidemiologinei situacijai, reikės peržiūrėti galimybių paso naudojimo tvarką, sako sveikatos apsaugos ministras.

„Taip, galimybių pasas buvo laikinas. Ant mūsų darbo stalo yra analizė, kokia galėtų būti galimybių paso ateitis, bet šiandien dar sprendimo nėra“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė Arūnas Dulkys.

Anot jo, galimybių paso galiojimo tvarką smarkiai pakoreguoti gali COVID-19 omikron plitimo ypatumai.

„Omikron keičia ir testavimo strategiją, ir mūsų politiką, visko gali būti ir su galimybių pasu. Girdime, svarstome, žinome ekspertų nuomones, ir Europos Sąjungos mastu diskutuojama, ir dėl ES sertifikato turinio ir dėl jo veikimo. Lygiai taip pat ir mes turėsime pergalvoti elgesį dėl galimybių paso, priklausomai nuo to, kadangi keičia elgesį viruso atmaina“, – tvirtino ministras.

Pernai gegužę Vyriausybė patvirtino galimybių pasą asmenims, turintiems imunitetą ar neigiamą koronaviruso testo rezultatą. Šiuo metu jis suteikia galimybę lankytis didesniuose prekybos centruose, laisvalaikio, pramogų, maitinimo, paslaugų įstaigose, renginiuose.

Gruodžio pabaigoje galimybių pasas įvestas ir vaikams nuo 12 metų, tačiau jo galiojimą trečiadienį Vyriausybė ketina stabdyti iki kovo 1-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pipo Klaipeda

Pipo Klaipeda portretas
Flue are the Flue....! It are not interest wat name you gif on It..! And all the theater with a test? stop tat theater and think normel. FLUE are the FLUE. nothing more nothing als stop all the comedy Nowe!

pensininkė

pensininkė portretas
matyt jaučia kad konstitucinis teismas paskelbs kad pasas yra neteisėtas , tai gal susiprotės ir patys atšauks, o kaip žmonėms atlygins moralinę žalą kad buvo niekinami ir ribojamos teisės į laisvą normalų gyvenimą

musu durniu

musu durniu portretas
laivas visur pirmauja, dabar tai durnu bobu vyriausybe su buduliais sveikatos ir kt.ministrais, v alio durniu laivui
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių