Quantcast

Ministras ieško naujos kėdės

Valdančioji Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) patvirtino kandidatų savivaldos rinkimuose sąrašus. Šios partijos deleguotas vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis norėtų tapti meru.

Šeštadienį LiCS tarybos posėdyje patvirtinti šios partijos kandidatų sąrašai kitų metų vasario 27 d. vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose. LiCS kandidatus kelia 54 savivaldybėse iš 60-ies.

Vilniuje liberalcentristus į sostinės tarybą ves liberalcentristų lyderis, dabartinis miesto vicemeras Gintautas Babravičius. Kaune pirmas kandidatų sąraše įrašytas buvęs šio miesto meras Arvydas Garbaravičius. Klaipėdos liberalcentristų sąrašo lyderis – dabartinis uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius.

Palangos savivaldybės tarybos kandidatų sąrašą užbaigia liberalcentristas vidaus reikalų ministras R.Palaitis. Jis anksčiau yra buvęs Palangos meru. LiCS atstovai jau ne vienus metus vadovauja šiam kurortui, todėl prognozuojama, kad ir ateinančiuose savivaldos rinkimuose ši partija surinks pakankamai balsų, kad pretenduotų į mero postą.

Sėkmės atveju, atsivėrus realioms galimybėms užimti vadovaujamą postą savivaldoje, R.Palaitis tikriausiai atsisakys ministro portfelio.

LiCS tarybos posėdyje šeštadienį taip pat patvirtinta savivaldybių tarybų rinkimų programa ir iškelta kandidatė kitų metų vasarį Marijampolės vienmandatėje apygardoje vyksiančiuose pakartotiniuose Seimo rinkimuose. Ja tapo sveikatos apsaugos viceministrė Nora Ribokienė.

LiCS savivaldos rinkimuose dalyvaus vieni, nors aktyviai siekė į rinkimus eiti su Liberalų sąjūdžiu (LS). LS vis dėlto nusprendė kandidatuoti atskirai, bet liberalcentristams suteikė vilties, kad partijos sudarys bendrą sąrašą per 2012 m. Seimo rinkimus.

LiCS lyderis G.Babravičius tikisi sėkmės savivaldos rinkimuose, todėl tikina, kad po jų liberalai užsimanys vienytis. LiCS Seime jau susivienijo su Tautos prisikėlimo partijos frakcija.


A.Zuoką laiko išdaviku

Dabartinis LiCS lyderis G.Babravičius teigia, kad buvęs ilgametis partijos lyderis Artūras Zuokas juos išdavė.

"Negaliu nepaminėti dar vieno apmaudaus, o gal net ir džiaugsmingo, kad ir kaip paradoksaliai tai skambėtų, aspekto – mūsų ilgamečio partijos lyderio A.Zuoko išdavystės, kai ilgametis lyderis palieka mus su didele kupra skolų ir tęsia politinį kelią su švariu lapu", – kalbėjo G.Babravičius.

"Tai, kad mes nebeidentifikuojami, gal dar ne pakankamai, bet jau nebeidentifikuojami su ta praeitimi, kuri buvo siejama ir su daugybe negatyvių aspektų, susijusių su buvusio lyderio veiksmais, yra neabejotinai pozityvus rezultatas", – teigė LiCS vadovas. A.Zuokas pavasarį pasitraukė iš LiCS ir įkūrė visuomeninį judėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių