Quantcast

Ministras aptars švietimo struktūrinę pertvarką

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pirmadienį darbo grupės posėdyje aptars vykstančią švietimo struktūrinę pertvarką.

„Vyks aptarimas, kokioje eigoje mes esame, kokioje stadijoje, kiek ir kur darbai jau padaryti, kur dabar mes esame, ką dar turime padaryti įgyvendinant švietimo struktūrinę reformą“, – BNS sakė ministro atstovas spaudai Kęstutis Butvydas.

Anot jo, posėdyje bus aptariamas darbas projektus įgyvendinančiuose padaliniuose, bendradarbiavimas su suinteresuotomis šalimis, projekto rezultatų atnaujinimas.

Darbo grupės posėdyje be ministro A. Monkevičiaus dalyvaus ir ministerijos kancleris Tomas Daukantas, viceministras Valdemaras Razumas, taip pat Vyriausybės kanceliarijos atstovai ir kiti ministerijos specialistai.

Švietimo reforma numato optimizuoti universitetus, profesines ir bendrojo lavinimo mokyklas, gerinti paslaugų kokybę, didinti dėstytojų ir mokytojų prestižą ir kitus uždavinius.

Vyriausybė teigia, kad įgyvendinant švietimo reformą, nuo 2017 metų sausio dėstytojų, mokslo darbuotojų ir tyrėjų darbo užmokestis padidintas vidutiniškai 40 proc., o doktorantams teikiama parama – 83 proc.

Teigiama, kad įgyvendinus etatinio apmokėjimo pirmąjį etapą mokytojų darbo užmokestis padidėjo vidutiniškai 14 proc. ir buvo 136 eurais didesnis nei 2017 metų paskutinį ketvirtį.   

Tačiau dėl etatinio apmokėjimo modelio pernai metų pabaigoje daugiau nei mėnesį streikavo mokytojai, kurie reikalavo ne tik didinti algų koeficientus, tačiau ir tinkamai diferencijuoti darbo valandas bei mažinti mokinių skaičių klasėse.  

Nemažai kritikos sulaukė ir pradėta aukštųjų mokyklų pertvarka – kritikai teigė, kad reformos akcentas turėtų būti studijų kokybės gerinimas, o ne formalus įstaigų jungimas, taip pat svarbu išsaugoti konkurencingumą aukštajame moksle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių