Quantcast

Ministras: apsaugos priemonėmis mokslo metams neapsirūpinę trečdalis savivaldybių

Apie trečdalis Lietuvos savivaldybių kol kas nėra tinkamai apsirūpinusios asmens apsaugos priemonėmis, kurios bus reikalingos mokyklose prasidėjus mokslo metams, sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

„Svarbu yra pasižiūrėti – ir mes tą padarėme – kaip mokyklų savininkai, steigėjai, darbdaviai yra pasirūpinę saugos priemonėmis. Matome, kad trečdalis savivaldybių dar nėra pakankamai išsisprendusios tų klausimų, tad raginame juos tai padaryti, tai yra jų pareiga. Konkrečiai – kaukės, skydeliai, kiti dalykai“, – per Vyriausybės pasitarimą trečiadienį sakė ministras.

Anot jo, ministerija planuoja nupirkti šių priemonių rezervą iš sutaupytų lėšų ir prireikus skirti įstaigoms.

Taip pat Švietimo, mokslo ir sporto ministerija tariasi su Sveikatos apsaugos ministerija dėl galimybės greitaisiais testais dėl koronaviruso tirti to pageidaujančius mokytojus.

A. Monkevičiaus teigimu, esant viruso grėsmei, daugiau tėvų gali norėti vaikus ugdyti namuose, tam pasiruošti reikėtų papildomų lėšų, nes vieno vaiko mokymas namuose kainuoja apie 11 tūkst. eurų, tuo metu galinčių taip mokytis būtų beveik 10 proc. moksleivių.

„Tokių vaikų sąrašas yra nemažas, pirminiais duomenimis, tai yra beveik 10 procentų vaikų. Ir, aišku, vieno vaiko kaina, jeigu jam yra skiriamas mokymas namuose, yra nemaža – tai per 11 tūkst. eurų“, – kalbėjo ministras.

„Gali būti, kad kai kurie tėvai, matydami šitą grėsmę, norės vaikus mokyti namuose. Mes turėtume tada irgi tai aptarti, būti pasirengę. Ir tam gal prireikti papildomai mokymo reikmėms lėšų“, – tvirtino jis.

A. Monkevičiaus teigimu, paruoštas planas, kaip ugdymo įstaigos turėtų dirbti esant įvairioms ekstremalioms situacijoms: nors jame aptariama ir pandemija, taip pat numatyta, kaip mokymo procesą organizuoti kitomis ekstremaliomis sąlygomis, tokiomis kaip oro temperatūros pokyčiai, užterštumas ir kitos aplinkybės, kai turėtų būti stabdomas ugdymo procesas ir organizuojamas nuotolinis mokymas.

Šį planą ir pasiruošimą ateinantiems mokslo metams ministerijos atstovai ketvirtadienį planuoja aptarti su savivaldybėmis ir mokyklomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
O ministerija pinigų savivaldybėms skyrė? Ar Monkevičius eilinį kartą durnių įjungė?

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomu ar kaukėmis ir kitomis priemonėmis bus aprūpintos "Medeinės" mokyklos padėjėjos , kurios tiesiogiai dirba su neįgaliais vaikais ir tikrai yra didelės rizikos grupėje.

kur

kur portretas
jūs tas alia-grėsmes matote?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių