Quantcast

K. Mažeika atmeta nevyriausybininkų kritiką dėl Punios šilo kirtimų

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, vertindamas nevyriausybininkų kritiką dėl Punios šilo kirtimų, sako, jog darbai vyko genetinio medyno, o ne draustinio teritorijoje.

„Darbai vyko genetinio medyno teritorijoje, kur 0,2 hektaro teritorijoje buvo daryti specialieji kirtimai. Po 2015 vykusių audrų, kai buvo daugybė išlaužyta pušų, dalis sveikų pušų buvo palikta. Pušys tik kas ketverius metus brandina sėklas. Šie metai būtent ir yra tie, kai jos subrandino maksimaliai sėklų, todėl teritorijoje, kur buvo labai retos pušys, priimtas sprendimas (...) pušis nupjauti ir toje vietoje atkurti visą plotą“, – LRT radijui antradienį sakė K. Mažeika.

„Draustinio teritorijoje, kuri yra už sėklinio medyno teritorijos, nė vienas medis nebuvo nukirstas. Tikrai galiu pasakyti tai, ką patvirtina tiek Valstybinė miškų tarnyba, tiek Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, tiek Valstybinių miškų urėdija“, – pridūrė K. Mažeika.

Baltijos aplinkos forumas teigia, jog yra gavęs oficialų raštą, kuriame pripažįstama, kad kirtimai Punios šile vyko ir jie nepažeidė ministro pavedimo kirtimus stabdyti.

„Pirmiausia mus vadina melagiais, klaidinančiais visuomenę, nors patys savo akimis matėme rietuvėse suguldytas sveikas pušis, kurių kinivarpos nepuola. O paskui pripažįsta – vis tik kirtimai vyko, bet jie vyko teisėtai – pagal visus popieriukus, o ministro pavedimo stabdyti kirtimus Punios šile jie nepažeidė“, – sako Baltijos aplinkos forumo direktorius Žymantas Morkvėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tokius reikia pagal lietuvių tradiciją gyvus smaloj virti

Tokius reikia pagal lietuvių tradiciją gyvus smaloj virti portretas
Urodas-išsigimėlis ir tai yra realūs Lietuvą valdantys valdžiažmogiai,-tokie parazitai ryjantys ir parduodantys Lietuvą.

pats

pats portretas
laikas /grybausedai/ keisti /svarkeli/ tuo paciu visus sockarajedus jei dar nori pagrybaut nesnausk valyk 1ai ne miska o visus esancius salia pridurkus kuriems svarbiau babkes negu ekologija ir tvarka.....senjoras...

Nuomone

Nuomone portretas
kai ne specialistai sprendzia: pvz miskininkai darydavo plynus kirtimus - tada atsodina, ir miskas tolygiai auga. Dabar tipo palikit sveikas pusis. Ir zinot kas nutinka? tos dideles pusys su savo seseliu uzdengia jaunus naujai pasodintus medelius, ir jie zymiai leciau auga. Tagi taip daroma meskos paslauga miskui.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių