Quantcast

Ministerijos sieks į Lietuvą pritraukti IT ir gyvybės mokslų studentus iš užsienio

Šią savaitę startavo bendra Ekonomikos ir inovacijų bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų talentų pritraukimo į Lietuvą iniciatyva.

Ja siekiama, jog Lietuvos universitetai turėtų daugiau strateginės partnerystės projektų su Jungtinės Karalystės ir Jungtinių Valstijų universitetais informacinių technologijų bei gyvybės mokslų srityse, pranešė Ekonomikos ministerija.

Ekonomikos ministrės Aušrinė Armonaitės teigimu, iniciatyva siekiama sukurti Lietuvos ir JK bei JAV aukštojo mokslo įstaigų dvigubų diplomų partnerystes IT ir gyvybės mokslų srityse.

Taip pat tikimasi parengti daugiau IT ir gyvybės mokslų specialistų, studijoms ir tolesnei karjerai Lietuvoje pritraukti žmones iš užsienio.

Pasak ministerijos, susidomėjimą šia iniciatyva išreiškė ir verslo asociacijos, informacinių ir ryšių technologijų gyvybės mokslo srityse dirbančios įmonės, Lietuvos biotechnologijų asociacijos ir skaitmeninių technologijų sektoriaus asociacijos „Infobalt“ nariai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės teigimu, gabių užsienio studentų ir dėstytojų pritraukimas į Lietuvą yra strateginis Vyriausybės ir aukštųjų mokyklų tikslas. Pasak jos, tokia iniciatyva prisidės ir prie geresnio Lietuvos universitetų įvaizdžio formavimo, žinomumo didinimo tarptautinėje aukštojo mokslo arenoje.

Devynių Lietuvos aukštųjų mokyklų, tarp kurių Vilniaus Universitetas, Vilnius Tech, Kauno technologijos universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, pasiūlymus svarsto per 20 Jungtinės Karalystės universitetų.

Rugsėjo mėnesį Britanijos ir JAV universitetams įmonė „Cormack Consultancy Group“ pateikė 25-is Lietuvos aukštųjų mokyklų pasiūlymus strateginės partnerystės programoms.

Anot Ekonomikos ministerijos, viliamasi, kad metų pabaigoje bus pasirašyti ne mažiau kaip penki susitarimo memorandumai dėl dvigubų programų tarp Lietuvos ir JK ar JAV universitetų IT ir gyvybės mokslų srityse.

„Tikimasi, kad iki metų pabaigos bus pasirašyti sutarimo memorandumai – preliminarūs formalūs susitarimai tarp dviejų aukštųjų mokyklų tęsti derybas dėl galutinio dvigubo diplomo partnerystės formalizavimo, dėl ne mažiau kaip dviejų gyvybės mokslų srities partnerysčių ir bent trijų IT mokslų srities partnerystės“, – BNS nurodė ekonomikos ir inovacijų ministrės patarėja Neringa Morozaitė-Rasmussen.

Ministerija nurodė, jog Lietuvos universitetams yra padedama prisistatyti JK ir JAV universitetams, organizuojamos preliminarios derybos tarp universitetų.

Taip pat spalio pabaigoje vyks Jungtinės Karalystės universitetų atstovų vizitas į Lietuvos universitetus, susitikimai su Lietuvos valstybinėmis įstaigomis apie informacinių technologijų ir gyvybės mokslo išsivystymo lygį Lietuvoje, migracijos ir įsidabinimo užsienio talentams galimybes, kitas britų aukštosioms mokykloms rūpimas temas.

Be to, bus siekiama sudaryti galimybę šių sričių studentams pagal Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų susitarimą bendru kreditų užskaitymo būdu išduoti Lietuvos aukštosios mokyklos kvalifikaciją suteikiantį diplomą ir užsienio šalies aukštosios mokyklos kvalifikaciją suteikiantį diplomą.


Šiame straipsnyje: ITgyvybės mokslaistudentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūs čia rimtai?

Jūs čia rimtai? portretas
Tuo pat metu sieks,kuo daugiau lietuvių išguiti iš Lietuvos.Pasitvirtina "sąmokslo teorija",kad reikia išvalyti teritoriją nuo lietuvių ir importuoti užsieniečius.

Mama

Mama portretas
Vėl bandys vėjus daryti .tiksliau praplauti pinigus .O kai mūsų vaikai prašė paramos studijoms užsienyje ,negavo nieko ,remia tik Kembridžą ir Oksfordą ir menų studentus .

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
O kaip su mokytojais? Juk jų labiau trūksts nei IT specialistų! Juk ne toje programoje "šuo pakastas", o pinigų plovime! Reikia didinti atlyginimus, o ne svaičioti apie užsieniečių pritraukimą! Ir dar iš kur- iš JAV ,JK! Juk ten ir valytojai daugiau uždirba už mūsų sveikatos specialistus! Prajuokino Šiugždinienės iniciatyva! Čia jos veikla - anekdotas!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių