Quantcast

Ministerija siūlo nemažinti į profesines mokyklas priimamų pirmakursių skaičiaus

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija siūlo šiemet į profesines mokyklas priimti tiek pat pirmakursių, kaip ir pernai – 20 tūkst. 190, nepaisant to, kad praėjusiais metais visų vietų užpildyti nepavyko.

Ministerijos teigimu, tokį profesinių mokyklų moksleivių poreikį yra nustatęs Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA).

Pernai jis pateikė specialistų poreikio prognozę iki 2020 metų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, planuodama priėmimą į profesinio mokymo įstaigas, MOSTA pateiktą skaičių padalijo dvejiems metams perpus ir padidino 10 proc., tvirtina ministras Algirdas Monkevičius.

Šiemet MOSTA specialistai prognozę peržiūrėjo, tačiau reikšmingų pokyčių nenustatė, todėl paliktas toks pats pirmakursių skaičius.

Pernai į profesines mokyklas mokytis priimta 17 tūkst. 917 asmenų.

Ministerijos teigimu, planą pavyko pasiekti tik trijose srityse: inžinerijos ir inžinerinių profesijų (4297), paslaugų asmenims (3460), sveikatos priežiūros (969). Didžiausias pirmakursių trūkumas liko renkant specialistus dirbti gamyboje ir perdirbime.

„(...) siekiant nuosekliai laikytis pasiūlos ir darbo rinkos poreikių derinimo, būtų tikslinga išlaikyti atitinkamą į profesinio mokymo įstaigas priimamų asmenų preliminarų skaičių pagal Ekonominės veiklos rūšių klasifikatoriaus sritis, kaip tai buvo nustatyta praėjusiais metais. Todėl Vyriausybės nutarimu siūlomas tvirtinti skaičius yra toks pat kaip ir praėjusiais metais“, – aiškino ministras.

Šiemet į profesines mokyklas priimamų moksleivių skaičių trečiadienį planuoja svarstyti Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir kiek is ju

Ir kiek is ju portretas
Mirusiu sielu buna? Ta prasme, tik sarasuose, bet realiai nesimoko...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių