Quantcast

Ministerija neprašys atnaujinti teismų dėl E. Bėronto grąžinimo į NMA

Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovas Erikas Bėrontas lieka vadovauti agentūrai – Žemės ūkio ministerija neprašys teismo atnaujinti procesą dėl jo grąžinimo į pareigas. Antroji jo kadencija baigsis 2022 metų sausio 5 dieną.

„Žemės ūkio ministerija nesikreips į teismą, kad būtų atnaujinta byla, kurioje įsiteisėjusiu sprendimu NMA vadovas E. Bėrontas buvo grąžintas į pareigas“, – BNS pranešė ministerija.

Anot jos, proceso atnaujinimas yra išimtinė procedūra, taikoma tik ypatingais atvejais, kai siekiama pašalinti akivaizdžius ir esminius bylos nagrinėjimo pažeidimus.

„Dar kartą išsamiai išnagrinėję visą bylos medžiagą, teisininkai nerado joje akivaizdžių ir esminių pažeidimų“, – teigia ministerija.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys spalį svarstė prašyti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo  atnaujinti procesą. Šis teismas rugsėjo pabaigoje patenkino E. Bėronto skundą ir jį grąžino į agentūros vadovo postą bei įpareigojo jam sumokėti beveik 22,3 tūkst. eurų kompensaciją.

Tuomet ministras teigė iškėlęs E. Bėrontui griežtus tikslus – per vienerius metus visos agentūrai pateiktos paraiškos turi būti įvertintos laiku, agentūra turi veikti skaidriai, per metus ji turi būti perkelta į Kauną.

Tuometinis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas sausio pradžioje buvo paskyręs E. Bėrontą vadovauti agentūrai antrai kadencijai, tačiau vėliau gavęs papildomos Specialiųjų tyrimų tarnybos informacijos, sausio viduryje jį atleido.

Atleidus E. Bėrontą, Žemės ūkio ministerija skelbė naujo NMA vadovo konkursą, jį laimėjo agentūros direktoriaus pavaduotojas Tomas Orlickas. Po teismo sprendimo minėtas konkursas buvo anuliuotas.

E. Bėrontas: ministras manimi pasitiki

E. Bėrontas pareiškė manantis, kad žemės ūkio ministras juo pasitiki, todėl nutarė neprašyti teismo atnaujinti procesą dėl jo grąžinimo į pareigas.

„Ministras yra gavęs visas pažymas, kurias būtina, kurios kėlė abejonių. Suprato, kad ten viskas yra aišku ir tvarkinga. Kitas dalykas, teismo galutinis sprendimas, kuris vykdomas, tai atnaujinimas yra absoliučiai formalus dalykas“, – ministro sprendimą BNS komentavo E. Bėrontas.

„Ministras, manau, per tuos tris mėnesius matė, kad agentūra grįžo atgal į vėžes ir dirbam, ir tiesiogines išmokas sparčiai mokam. Tiesiog galbūt reikėjo laiko, kad ministras pasitikėtų manimi“, – teigė E. Bėrontas.

Jis taip pat sakė nesvarstantis galimybės atsistatydinti: „Vadovaujuosi teismo sprendimu ir toliau dirbu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddd

ddd portretas
Kodėl ant Lt aukščiasias pareigas užima žydai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių