Quantcast

Ministerija: per karantiną nuotolinis mokymas bus leistas ir pradinukams

Per karantiną mišrus mokymo būdas bus leistas ir pradinių klasių moksleiviams, vyresniesiems bent dalis pamokų nuotoliniu būdu bus privalomos, nurodo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Nors nutarime dėl karantino prievolė organizuoti pamokas nuotoliniu ar mišriu būdu numatyta tik vyresnių klasių moksleiviams, ministerija teigia, kad tai bus leista ir pradinukams, jeigu taip nuspręstų pačios mokyklos.

„Taip, tokia teisė mokykloms palikta“, – BNS informavo ministerija.

ŠMSM taip pat nurodė, kad daugiau detalių, kaip turėtų būti organizuojamas ugdymas, planuojama pateikti penktadienį ministro Algirdo Monkevičiaus bei sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymuose.

„Griežtų reikalavimų nėra, kiekviena mokykla gali tai nuspręsti, atsižvelgdama į savo situaciją, mokytojų, mokinių poreikius“, – informavo ministerija.

Griežtų reikalavimų nėra, kiekviena mokykla gali tai nuspręsti, atsižvelgdama į savo situaciją, mokytojų, mokinių poreikius.

Pasak ŠMSM, jau anksčiau mokykloms pateiktos rekomendacijos 5–8 klasių mokiniams nuotoliniam mokymui skirti iki 10 proc. ugdymo proceso laiko, o 9-12 klasių moksleiviams – iki 30 proc. viso ugdymo laiko per mokslo metus.

„Tačiau dar šią savaitę ministras numato pasirašyti įsakymą, kuris leis mokykloms daugiau laiko skirti mokymuisi nuotoliniu būdu“, – nurodoma atsakyme BNS.

Ministerija kaip vieną iš galimybių numato darbą ciklais, kai dvi savaites į įstaiga eina viena moksleivių grupė, likusieji mokosi nuotoliniu būdu, o vėliau moksleiviai apsikeičia.

Per karantiną taip pat bus draudžiami įprastiniu būdu uždarose patalpose vykstantys būreliai (lauke veikla nedraudžiama), tačiau numatyta nemažai išimčių: neformaliojo vaikų švietimo programos galės vykti įprastai tose mokyklose, kuriose toks švietimas yra mokyklos plano, prailgintos dienos grupių ar visos dienos mokyklos veiklos dalis.

Kiti užsiėmimai uždaroje erdvėje galės vykti su ne daugiau nei penkiais vaikais, jei kiekvienam jų tenka bent 10 kv. metrų ploto, taip pat būtina vadovautis visais saugumo nurodymais – laikytis reikiamų atstumų, dėvėti kaukes, dezinfekuoti, vėdinti patalpas, sudaryti sąlygas higienai.

„Toks sprendimas buvo priimtas, pasitarus su  pedagogine bendruomene, ieškant galimybių neformalaus vaikų švietimo kontaktiniam vykdymui vaikui ir mokytojui pačiu saugiausiu būdu. Nutarime nėra nurodyta, kokios tai bus ugdymo kryptys – tai gali būti ir keramikos būrelis, ir robotika, šokiai, kitos fizinio aktyvumo veiklos. Svarbiausias akcentas yra tai, kad būtų kuo mažesnis vaikų skaičius grupėje (iki 5 vaikų) ir mokytojo darbas tik vienoje įstaigoje, vengiant galimo viruso paplitimo keliose įstaigose iš vieno protrūkio“, – pabrėžia ministerija.

Vyriausybei nuo šeštadienio trims savaitėms įvedus karantiną, bus draudžiama viešojo maitinimo įstaigų, laisvalaikio, sporto, pramogų įstaigų veikla, didesni nei penkių žmonių susibūrimai, viešose vietose privaloma dėvėti kaukes, įvedamas visuotinis nuotolinis darbas ir ugdymas, kiti ribojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina  portretas
Rašo kad atstumas turi būti o sakykit kaip darželyje atstumas tarp vaikų jei grupėje jų 20 ir tie kai kurie sloguoja ar kosija kur tada saugumas ? o darbuotojai kur jų vadovas ką jis galvoja apie savo darbuotojus ?apie jų saugumą ir ar nevertėtu mėnesiui uždaryti darželius

Aha

Aha portretas
Žodžiu, šūdą mala toliau. .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių