Quantcast

Ministerija ieško naujo Nacionalinės švietimo agentūros vadovo

Keičiantis Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) statusui ieškoma naujo šios įstaigos vadovo, antradienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Nuo liepos 1 dienos NŠA iš švietimo pagalbos įstaigos tampa viešojo administravimo įstaiga. Pasak ministerijos, taip bus atskirtas švietimo politikos formavimas nuo įgyvendinimo, atskiriamos ministerijos ir NŠA funkcijos bei atsakomybė.

Pretendentai vadovauti NŠA prašymus per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą gali teikti nuo antradienio iki gegužės 16 dienos.

„Tikimės, kad įstaigos statuso keitimas NŠA leis visą dėmesį skirti darbui su mokyklomis. Matome agentūrą kaip kompetencijų centrą, pagrindinę mokyklų konsultantę, padedančią joms ir teikiančią siūlymus ministerijai, kaip tobulinti švietimo politiką“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Nacionalinės švietimo agentūros vadovas renkamas penkerių metų kadencijai. Pretendentai privalo turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, trejų metų vadovaujamo darbo patirtį, B2 lygiu mokėti anglų kalbą, atitikti reikalavimus gauti leidimą dirbti su slapta informacija.

Pasak ŠMSM, šiuo metu NŠA veikia kaip švietimo pagalbos įstaiga, daugiausia atlieka švietimo pagalbos, patariamąsias ar projektų vykdytojo funkcijas. Ministerijos iniciatyva Seime priėmus atitinkamas įstatymo pataisas pakeistas agentūros juridinis statusas, kad ji įgytų daugiau įgaliojimų.

Pasak pranešimo, tapusi viešojo administravimo įstaiga NŠA ne tik rūpinsis ugdymo prieinamumu ir kokybe, pedagogų kvalifikacijos tobulinimu, švietimo įstaigų vadovų rezervo formavimu, mokinių pasiekimų vertinimu, analize ir pan., bet taip pat atliks ir valstybinę švietimo teikėjų veiklos priežiūrą, švietimo sistemos stebėseną ir kitas funkcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių