Quantcast

Ministerija aiškinsis, kodėl MITA viešuosius pirkimus vykdo ne per CPO

  • Teksto dydis:

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) laikinąjį  vadovą Gintą Kimtį Ekonomikos ir inovacijų ministerija prašo pasiaiškinti, kodėl vengia viešuosius pirkimus, viršijančius 3 tūkst. eurų, vykdyti per Centrinę perkančiąją organizaciją (CPO), praneša portalas lrt.lt.

Viešųjų pirkimų ataskaitos rodo, kad nuo to laiko, kai MITA ėmė nebesivadovauti ministerijos nurodymais, buvo įvykdyti 8 viešieji pirkimai, kurių bendra vertė – apie 180 tūkst. eurų. Tiesa, trijų pirkimų vertė buvo mažesnė nei 3 tūkst. eurų. Daugiausia pirktos su komunikacija ir ekspertų žiniomis susijusios paslaugos.

G. Kimtys sako, kad nėra reikalavimo viešuosius pirkimus vykdyti per CPO.

Taip pat lrt.lt duomenimis MITA įdarbinta buvusio susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus dukra Karolina Narkevič, anksčiau ėjusi kultūros ministro patarėjos pareigas.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kreipėsi į laikinąjį MITA direktorių prašydama pateikti dokumentus ir informaciją dėl galimų teisės aktų pažeidimų, susijusių su viešųjų pirkimų organizavimu bei įstaigos žmogiškųjų išteklių valdymu. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kuri yra MITA dalininkė, taip pat yra informuota dėl šios situacijos.


Šiame straipsnyje: viešieji pirkimaiMITACPO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių