Quantcast

Minimas Lietuvos karo akademijos įkūrimo trisdešimtmetis

  • Teksto dydis:

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija ketvirtadienį mini savo įkūrimo trisdešimtmetį.

Šventiniame renginyje dalyvaus Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybė, buvę Lietuvos karo akademijos viršininkai, universitetų rektoriai, užsienio valstybių atstovai, kiti svečiai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Minėjime vyks diskusija „Akademija vakar, šiandien ir rytoj“, svečiai ir akademijos bendruomenė apžvelgs svarbiausias istorijos datas ir padėkos tiems, kurie dirbo ir prisidėjo prie jos kūrimo, puoselėjimo ir augimo. Pasirodys Lietuvos karo akademijos kariūnų roko grupė „Vytis“, gros Lietuvos kariuomenės ir Vidaus reikalų ministerijos pučiamieji orkestrai.

„Akademija atlieka išskirtinę ir svarbią misiją – rengia ir ugdo kritiškai mąstančius, išsilavinusius ir savarankiškus karininkus – lyderius, pasirengusius vadovauti Lietuvos kariuomenės padaliniams karo ir taikos metu, kuriems svarbi atsakomybė, pareiga, pasiaukojimas, ryžtas ir drąsa. Tai vertybės, kuriomis vadovaujasi visa Lietuvos karo akademija, jos bendruomenė“, – sakė akademijos viršininkas pulkininkas Juozas Kačergius.

Per 30 veiklos metų Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje parengtos ir Lietuvos karininkų gretas papildė 28 dieninių (nuolatinių) studijų karininkų laidos – 1930 įvairių specializacijų karininkų, o kartu su ištęstinių studijų magistrais iš viso 2263 absolventai.

Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, 1992 metų birželio 16 dieną buvo įsteigta Krašto apsaugos mokykla, vėliau reorganizuota į Lietuvos karo akademiją. Ši data ir laikoma oficialia akademijos įkūrimo diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių